4 طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در 1 ساعت

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، کنسرو کردن انواع سبزیجات، یکی از روش های مفید و کاربردی برای نگهداری طولانی مدت از آنها است. در میان انواع کنسرو، کنسرو نخود فرنگی، یکی از محبوب ترین ها است. نخود فرنگی کاربردهای زیادی در آشپزی، تهیه انواع غذا، خوراک، سالاد، سوپ و … دارد. اما برای مدت زمان کمی می توانید از نخود فرنگی تازه بهره ببرید. اما با کنسرو کردن آن، در هر فصلی از سال، به نخود فرنگی دسترسی خواهید داشت. در این مقاله از در ما طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی به روش های مختلف و رازهای تهیه و ماندگاری بالای کنسرو نخود فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد.

4 طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در 1 ساعت

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در یک نگاه

برای درست کردن کنسرو نخود فرنگی در خانه، نخود فرنگی ها را از غلاف درآورید، آنها را بشویید و آبکش کنید. نخود فرنگی ها را با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. حدود 30 تا 40 دقیقه نخود فرنگی ها را بپزید و وقتی نخود فرنگی ها نرم شدند، شعله را خاموش کنید. نمک و سرکه سفید را اضافه کنید.

اجازه دهید نخود فرنگی ها از دما بیفتند. سپس مایه کنسرو نخود فرنگی را در بطری های شیشه ای دهان گشاد تمیز، خشک و استریل بریزید و درب آنها را محکم ببندید. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و بطری ها را در آن بگذارید.

قابلمه را روی حرارت به مدت 30 دقیقه بگذارید تا با آب در حال جوشیدن بمانند. بطری ها را از قابلمه بیرون بیاورید. آنها را وارونه بگذارید و بعد به جای خشک و خنک منتقل کنید.

شما می توانید جزییات مربوط به مواد اولیه و مراحل طرز تهیه کنسرو با نخود فرنگی را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه کنسرو نخود فرنگی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
نخود فرنگی تازه1 کیلوگرم
نمک1 قاشق غذاخوری
سرکه سفید3 قاشق غذاخوری
آببه مقدار کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کنسرو نخود فرنگی: 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی خانگی با سرکه و نمک

درست کردن کنسرو نخود فرنگی در خانه، اصلا کار سختی نیست، در عین حال بسیار به صرفه هم برایتان تمام می گردد. در ادامه طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در شیشه را به روش زیر انجام دهید.

مرحله اول: نخود فرنگی ها را آماده کنید

در ابتدا برای درست کردن کنسرو نخود فرنگی با سرکه و نمک، نخود فرنگی ها را از غلاف بیرون بیاورید و دانه کنید. همه دانه های نخود فرنگی باید سالم باشند. در صورت مشاهده نخود فرنگی های خراب، سیاه یا کپک زده، آنها را جدا کنید. نخود فرنگی ها را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. اجازه دهید نخودها، به مدت 10 دقیقه خیس بخورند.

ضمناً شما می توانید را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: نخود فرنگی ها را بجوشانید

بعد از اینکه نخود فرنگی ها به مقدار کافی در آب ماندند، آنها را در آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید. نخود فرنگی ها را به خوبی بشویید. سپس در یک قابلمه بریزید و به مقدار ای که روی نخود فرنگی ها را بپوشاند، آب معمولی اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید.

مرحله سوم: نخود فرنگی ها را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی با نمک، بعد از جوشیدن آب، روی سطح آن، کف های سفید ایجاد می گردد. این کف ها را به یاری یک قاشق جمع کنید و دور بریزید. این کار باعث شفاف شدن رنگ نخود فرنگی ها می گردد. سپس شعله زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید نخود فرنگی ها به مدت نیم ساعت تا 40 دقیقه بپزند و نرم شوند.

مرحله چهارم: چاشنی های کنسرو نخود فرنگی را اضافه کنید

وقتی نخود فرنگی ها پخته و نرم شدند (نباید له شوند)، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید. وقتی هنوز نخود فرنگی ها داغ هستند، نمک و سرکه را در قابلمه بریزید و کمی نخود فرنگی ها را هم بزنید تا نمک، در آب حل گردد. سپس اجازه دهید نخود فرنگی ها از دما بیفتند و کمی سرد شوند.

در صورت تمایل می توانید انواع نمک و سرکه سفید را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله پنجم: نخود فرنگی ها را در بطری بریزید

بعد از سرد شدن نخود فرنگی ها، نخود فرنگی و مایه کنسرو را در بطری های تمیز، استریل و بدون آلودگی و بو بریزید. مایه آب و سرکه و نمک باید روی نخود فرنگی ها را بپوشاند. سپس درب بطری ها را ببندید طوری که هیچ هوایی به آن نفوذ نکند.

مرحله ششم: بطری های کنسرو نخود فرنگی را بجوشانید

در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید. سپس بطری های حاوی کنسرو نخود فرنگی را در قابلمه بگذارید، طوری که 2/3 دیواره بطری شیشه ای را آب بگیرد. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. حدود نیم ساعت صبر کنید تا بطری ها بجوشند و هوای آنها خارج گردد. سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله هفتم: بطری های کنسرو نخود فرنگی را نگهداری کنید

در آخرین مرحله از درست کردن کنسرو نخود فرنگی، بطری ها را از آب جوش بیرون بیاورید. آنها را خشک کنید و به مدت یک شبانه روز یا یک شب تا صبح، آنها را به صورت وارونه در آشپزخانه بگذارید تا هوای آنها، کاملا خارج گردد. بطری ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

مرحله آخر: کنسرو نخود فرنگی را سرو کنید

برای مصرف کنسروها، درب هر یک را که باز کردید، به مقدار احتیاج از مایه کنسرو بردارید و دوباره درب بطری را محکم ببندید و به یخچال انتقال دهید. اگر قرار است کنسرو نخود فرنگی بیش از 4 روز در یخچال بماند، محتویات آن را در پاکت های محکم زیپ کیپ بریزید و در فریزر نگهداری کنید. قبل از مصرف، کنسرو نخود فرنگی را یخ زدایی نموده و سپس آن را در انواع غذا،، و … به کار ببرید.

آموزش تهیه کنسرو نخود فرنگی بخارپز

اگر می خواهید کنسرو نخود فرنگی را به جای پختن یا آبپز کردن، بخارپز کنید، نخود فرنگی را از غلاف بیرون بیاورید و بشویید. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید. روی دهانه قابلمه، یک صافی بگذارید، طوری که آب در آن وارد نگردد. آب داخل قابلمه که جوش آمد و بخار آن بلند شد، نخود فرنگی ها را در صافی بریزید.

روی نخود فرنگی را با یک درب قابلمه مناسب با سایز آبکش، بپوشانید تا بخار حبس گردد. حدود 10 دقیقه یا تا زمانی که نخود فرنگی ها بخارپز و نرم شوند، صبر کنید. سپس آبکش را بردارید و کنار بگذارید.

در آب جوشیده، نمک و سرکه بریزید. نخود فرنگی های آبپز شده را در بطری های شیشه ای تمیز بریزید. آب نمک و سرکه، وقتی سرد شد و از دما افتاد، این آب را روی نخود فرنگی ها بریزید طوری که آنها را بپوشاند. بعد درب بطری ها را ببندید.

بطری های کنسرو نخود فرنگی را مانند روش بالا در یک قابلمه آب بگذارید و به مدت 30 دقیقه بجوشانید. سپس آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

روش تهیه کنسرو نخود فرنگی خام

می توانید با نخود فرنگی های نپخته هم کنسرو درست کنید. در این صورت، نخودفرنگی ها را از غلاف بیرون بیاورید، دانه کنید و بشویید. در یک قابلمه، آب به جوش بیاورید و نمک و سرکه را به آن اضافه کنید. سپس شعله را خاموش کنید. نخود فرنگی ها را در بطری های تمیز و استریل بریزید و آب جوش با نمک و سرکه را روی نخود فرنگی ها بریزید تا آنها را بپوشاند. سپس درب بطری ها را محکم ببندید.

بطری های کنسرو نخود فرنگی را در یک قابلمه آب بگذارید تا 2/3 آنها را آب بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا بطری ها بجوشند. سپس بطری ها را از قابلمه بیرون بیاورید. برای چند ساعت آنها را وارونه بگذارید و بعد آنها را در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب قرار دهید.

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی به روش بلانچ کردن

کنسرو نخود فرنگی که به روش بلانچ کردن درست می گردد، هم رنگ و هم ظاهر آن حفظ می گردد. برای این کار، در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در یک قابلمه یا تشت دیگر، مقداری آب سرد و تکه های یخ بریزید. بعد از جوشیدن آب، نخود فرنگی ها را در یک صافی استیل بریزید و صافی را در آب جوش بگذارید طوری که بریزید و 5 دقیقه صبر کنید تا نخود فرنگی ها کمی نرم شوند.

سپس آبکش حاوی نخود فرنگی ها را با یاری دستگیره آشپرخانه، از آب جوش بیرون بیاورید. بلافاصله، آبکش را در ظرف آب و یخ بگذارید. حدود 3 دقیقه صبر کنید. بعد، نخود فرنگی ها را در بطری بریزید و به آنها آب جوشیده، نمک و سرکه اضافه کنید و درب بطری را ببندید.

بطری ها را در قابلمه آب جوش به مدت 30 دقیقه بجوشانید. در آخر بطری ها را بیرون بیاورید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی

  • بسته به مقدار ریز و درشت یا تازه و سفت بودن نخود فرنگی ها، زمان پخت آنها هم فرق می نماید. در هر صورت، هر از گاهی به نخود فرنگی های در حال پخت یا آبپز شدن، سر بزنید تا له نشوند.
  • کنسرو نخود فرنگی بدون باز شدن، تا مدت زیادی ماندگاری دارد و در صورت نگهداری صحیح، رنگ و طعم آن، تا 6 ماه تغییر نمی نماید.
  • به محض باز کردن درب کنسرو نخود فرنگی، باید کنسرو را در یخچال بگذارید چون در غیر این صورت، کنسرو شما، کپک می زند.
  • مایه کنسرو نخود فرنگی را در بطری شیشه ای تمیز، بدون بو، آلودگی و با درب سالم بریزید.
  • برترین نمک برای استفاده در کنسرو نخود فرنگی، نمک دریا است.
  • به ازای هر 1 کیلوگرم نخود فرنگی، به 1 قاشق غذاخوری نمک و 3 قاشق غذاخوری سرکه احتیاج دارید. برای درست کردن کنسرو نخود فرنگی در حجم بیشتر، می توانید مقدار مواد را با همین نسبت، بیشتر در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن و ماندگاری کنسرو نخود فرنگی

برای خوشرنگ شدن کنسرو نخود فرنگی چه کنیم؟

1- در زمان جوشیدن نخود فرنگی ها در آب در حال جوش، کف سفید روی سطح آب را بگیرید و دور بریزید.

2- در زمان جوشیدن نخود فرنگی ها، درب قابلمه را نگذارید.

3- نخود فرنگی ها را بلانچ کنید.

4- سرکه و نمک را بعد از پختن و نرم شدن نخود فرنگی ها اضافه کنید.

5- برای نگهداری از کنسرو نخود فرنگی در شیشه، بطری های شیشه ای را در مکان پرنور قرار ندهید.

چرا کنسرو نخود فرنگی له می گردد؟

1- از نخود فرنگی مرغوب استفاده ننموده اید.

2- نخود فرنگی ها را بیش از حد پخته اید.

3- مقدار نمک و سرکه اضافه شده به مایه کنسرو نخود فرنگی، کم بوده است.

برای جلوگیری از چروک شدن نخود فرنگی ها در کنسرو نخود فرنگی چه کنیم؟

افزودن نمک دریا به مایه کنسرو نخود فرنگی، علاوه بر بالا بردن ماندگاری و خوش طعم کردن آن، باعث جلوگیری از چروک شدن نخود فرنگی ها می گردد.

ماندگاری کنسرو نخود فرنگی خانگی چقدر است؟

از آنجایی که در طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی خانگی از مواد نگهدارنده استفاده نمی گردد، باید پس از باز کردن بطری کنسرو نخود فرنگی، محتویات آن را حداکثر 3 تا 4 روز مصرف کنید. در غیر این صورت، کنسرو نخود فرنگی را در پاکت فریزری بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1404 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 2343

به "4 طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در 1 ساعت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی در 1 ساعت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید