طرز تهیه 8 مدل استیک رستورانی

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، چطور مدل های مختلف استیک درست کنیم؟ اگه شما هم همین سوال رو دارید، خوبه بدونید لیست مفصلی از انواع استیک وجود داره که از نظر تنوع طعم و ارزش غذایی خیلی با هم فرق می کنن. در این لیست از انواع استیک های کلاسیک مثل آنتروکت گرفته تا استیک بوقلمون، استیک ماهی، استیک مرغ رستورانی و … رو می تونید پیدا کنید. اگه شما هم از هواداران انواع استیک برای وعده های و هستید، با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه انواع استیک رو به شما آموزش بدیم و نکات مهم درباره انواع طرز پخت استیک و روش های تهیه استیک گوشت نرم و آبدار رو با شما به اشتراک بذاریم.

طرز تهیه 8 مدل استیک رستورانی

فهرست انواع استیک

استیک یکی از محبوب ترین غذاهای گوشتی در جهانست که انواع مختلفی داره و هر کدوم از اون ها دارای بافت، طعم و اندازه چربی متفاوتی هستن. از معروف ترین انواع استیک گوشت گوساله می شه به ریب آی (Ribeye)، فیله مینیون (Filet Mignon)، سیرلوین (Sirloin)، تی بون (T-bone)، پرترهاوس (Porterhouse) و استریپ استیک (Strip Steak) یا نیویورک استریپ اشاره نمود. علاوه بر این ها، انواع استیک ماهی، مرغ و بوقلمون وجود داره که هر کدوم با طعم های منحصر به فردشون با انواع سس سرو می شن. با توجه به همه این ها، می شه نتیجه گرفته که انتخاب نوع استیک یه موضوع کاملا شخصی و سلیقه ایه.

شما در طرز تهیه انواع استیک به مواد اولیه متنوعی مانند ، ، ، ، انواع ،، ، انواع ، ، ،و … احتیاج دارید. در صورت تمایل، همه این مواد را به صورت یا اینترنتی می توانید ار فروشگاه های بخرید.

استیک انتروکوت فرانسوی

استیک آنتروکوت یا استیک انتروکوت (Entrecôte) از محبوب ترین انواع استیک فرانسوی ست که از گوشت بین دنده های ششم تا دوزادهم گاو یا گوساله تهیه شده و معمولا بدون استخوان سرو می شه. این قسمت از گوشت گوساله، چربی میان بافتی نسبتا زیادی داره که موجب نرم تر و آبدارتر شدن استیک می شه. استیک آنتروکوت فرانسوی معمولا با کره طعم دار شده و بعضی از انواع سس کلاسیک مثل سس کافه دو پاریس (Café de Paris) یا سس خردل دیژون (Sauce moutarde) سرو می شه که طعم غنی گوشت رو تکمیل می کنن.

برای تهیه استیک آنتروکوت فرانسوی، اول باید گوشت دنده بدون استخوان گوساله رو حداقل 30 دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون بیارید و در فضای آشپزخانه قرار بدید تا به دمای محیط برسه.

در این فاصله، کره رو از یخچال خارج کنید و در فضای آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسه و نرم بشه. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست رو هم با گوشتکوب دستی یا با تیغه چاقو، له کنید و کنار بذارید. از طرف دیگر، موسیر یا پیازچه بنفش رو به صورت ریز برش بزنید و در ظرف مجزایی بریزید.

اندازهی برگ جعفری و برگ ترخون تازه رو هم به خوبی بشورید و ساطوری کنید تا به میزان یک قاشق غذاخوری، جعفری خرد شده و نصف قاشق چای خوری ترخون ساطوری شده داشته باشید.

حالا وقتشه کره نرم شده رو در کاسه مناسبی بریزید و سبزیجات معطر شامل جعفری و ترخون رو به کره اضافه کنید. موسیر خرد شده رو هم توی این کاسه بریزید. این مواد رو به خوبی ترکیب کنید تا مایه یکنواختی ایجاد بشه. اگه به سبزیجات معطر تازه یا به موسیر تازه دسترسی ندارید می تونید از جعفری و ترخون خشک شده و گرانول سیر بهره ببرید.

بعد سس خردل دیژون و سس ورچستر شایر رو هم به کره اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا بافت کره نسبتا یکدست بشه. طعم سس خردل دیژون به مراتب قوی تر از سس خردل معمولیه. بنابراین، اگه خیلی هوادار طعم خاص خردل نیستید، می تونید از سس خردل معمولی بهره ببرید.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک انتروکوت فرانسوی روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک ماهی ایتالیایی

استیک ماهی ایتالیایی یکی از خوشمزه ترین انواع غذا با ماهی و از محبوب ترین انواع استیک رستورانی هستش که در سراسر جهان هواداران زیادی داره. استیک ماهی در هر کشور یا منطقه ای با رسپی خاصی تهیه و با مواد متنوعی طعم دار می شه. استیک ماهی ایتالیایی یک غذای فوری، ساده و در عین حال لاکچریه که معمولا با استفاده از شیر ماهی (ماهی شیر)، ماهی سالمون، قزل آلای صورتی، هالیبوت، کاد یا فیله سایر انواع ماهی گوشتی درست می شه.

برای تهیه استیک ماهی ایتالیایی، اول باید قطعات ماهی شیر یا دیگر انواع ماهی دلخواه رو به خوبی بشورید و در سبد بذارید تا آب اضافی شون خارج بشه. توجه داشته باشید، گوشت شیر ماهی استیکی معمولا به صورت افقی برش می خوره. طوری که یک قطعه از استخوان ستون فقرات ماهی در وسطش قرار می گیره.

اگه به جای شیر ماهی از فیله ماهی دیگه ای استفاده می کنید، مراقب باشید تیغ نداشته باشه. در صورتی که ماهی شما تیغ داشت، باید تیغ های ریز و درشت رو با یاری موچین کاملا جدا کنید. ضمناً، اگه از فیله ماهی منجمد استفاده می کنید، اول باید ماهی منجمد رو چند ساعت داخل یخچال قرار بدید تا یخ ماهی آب بشه.

حالا، قطعات ماهی استیکی رو در ظرف مناسبی بذارید و به میزان 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون، پودر سیر، ادویه مخصوص ماهی، رزماری (خشک یا ساطوری شده)، زست لیمو، نمک و فلفل سیاه رو بهش اضافه کنید. مواد طعم دهنده رو با دست روی سطح ماهی بمالید و ماساژ بدید تا همه قسمت های ماهی به این مواد آغشته بشه.

راستی، حبه های سیر رو هم باید پوست بگیرید و بشورید. سیرها رو به صورت ریز رنده نموده و به استیک ماهی ایتالیایی اضافه کنید تا بوی زهم ماهی رو بگیره. در ادامه، درب ظرف حاوی قطعات ماهی آغشته به ادویه ها رو ببندید یا با سلفون بپوشونید. این ظرف ماهی رو برای 3 تا 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا استیک استراحت کنه و کاملا طعم دار بشه.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک ماهی ایتالیایی روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک بوقلمون

استیک بوقلمون یکی از خوشمزه ترین انواع استیک که معمولا با استفاده از سینه بوقلمون درست می شه. این غذای لوکس و گرون قیمت رو هم درست مثل استیک فیله گوساله می تونید هم در تابه روی گاز و هم روی گریل و باربیکیو بپزید.

برای تهیه استیک سینه بوقلمون، یک عدد پیاز شسته و بدون پوست رو به صورت خلالی درشت خرد کنید. بقیه پیازهای به جای مانده رو هم بشورید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و برای تهیه سس قارچ کنار بذارید. حبه های سیر رو هم پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.

به علاوه، چند عدد لیموترش تازه رو بشورید و آبگیری کنید تا به میزان 4 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه داشته باشید. نصف این اندازه رو برای مرینیت کردن گوشت بوقلمون و نصف دیگه رو برای درست کردن سس قارچ کنار بذارید.

قارچ ها رو هم بشورید و به صورت اسلایسی برش بزنید. قطعات قارچ رو کنار بذارید تا بعدا توی سس قارچ بریزید. سینه بوقلمون رو هم بشورید و توی سبد بذارید تا آب اضافیش خارج بشه. بعد، سینه بوقلمون رو طوری برش بزنید که 4 عدد فیله به ضخامت 2 تا 3 سانتی متر داشته باشید.

حالا قطعات استیکی سینه بوقلمون رو همراه با اندازهی روغن زیتون، 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه، پیازهای خلالی شده و سیر رنده شده توی یک کاسه مناسب بریزید. این ترکیب رو به مدت یکی دو دقیقه با دست ماساژ بدید تا گوشت بوقلمون کاملا به این مواد آغشته بشه.

بعدش، اندازهی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن، رزماری خشک شده و پودر پاپریکا رو هم به کاسه حاوی گوشت بوقلمون اضافه کنید. فیله های بوقلمون رو دوباره به مدت یکی دو دقیقه با دست ماساژ بدید تا همه قسمت ها به ادویه ها آغشته و کاملا طعم دار بشن.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک بوقلمون روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک مرغ رستورانی

استیک مرغ با سس قارچ مخصوص یکی از خوشمزه ترین انواع استیک و از پر هوادارترین غذاهای رستورانی جهانست. استیک مرغ رو می تونید به روش های مختلف به عنوان یک غذا با مرغ لذیذ در فر و تابه تهیه کنید.

برای تهیه استیک مرغ، مثل طرز تهیه استیک گوشت، اول باید مرغ رو آماده کنید. برای این کار، استخوان های سینه مرغ رو جدا کنید و بعد با یک چاقوی تیز از عرض به دو تکه برش بزنید. هر برش سینه مرغ رو با بیفتک کوب حسابی بکوبید. بهتره فیله های سینه مرغ رو داخل یک پلاستیک ضخیم یا کیسه زیپ دار بذارید و با بیفتک کوب اونقدر بکوبید تا نازک و مسطح بشه. به این ترتیب، تکه های استیک مرغ نازک تر می شن و بهتر می پزن.

حالا پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید. در ادامه، زست لیمو رو هم به استیک اضافه کنید. بعد از اضافه کردن پوست لیمو، آب لیمو رو بگیرید و همراه آب پیاز، شکر قهوه ای، پودر آویشن، نمک، فلفل سیاه، سیر رنده شده و سس سویا به استیک مرغ اضافه کنید.

مرغ رو به خوبی با این مواد ماساژ بدید و مخلوط کنید تا همه سطح مرغ رو بپوشونه. بعدش مرغ آغشته به مواد رو برای 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا نرم بشه و مزه ها به خورد استیک مرغ برن. اگه عجله دارید، 1 ساعت هم برای مزه دار شدن استیک مرغ کافیه؛ اما طعم استیک به اون لذیذی که انتظار دارید نمی شه.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک مرغ رستورانی روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک گوساله چینی

استیک گوساله با کلم بروکلی یکی از سالم ترین غذاهای چینی، از انواع غذای گوشتی مجلسی و از انواع استیک گوشت رستورانی ست که طعم و ظاهر فوق العاده ای داره. این غذای اصیل چینی خیلی خوشمزه ست و می تونید اون رو با نان، با برنج یا با پاستا میل کنید.

برای تهیه استیک نرم و آبدار فیله گوساله به سبک چینی، اول باید استیک گوشت رو از عرض به صورت نواری برش بزنید. معمولا برای درست کردن استیک با کلم بروکلی از گوشت نواری استفاده می شه. بعد از برش دادن گوشت، اندازهی سس سویا به گوشت بزنید و اون رو کنار بذارید تا کمی مزه دار بشه.

بعدش آب مرغی رو که از قبل آماده کردید توی یک کاسه مناسب بریزید و با روغن کنجد، فلفل سیاه، نشاسته ذرت و شکر قهوه ای ترکیب کنید. این مواد رو به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد بشه. این سس رو کنار بذارید تا بعدا برای مزه دار کردن استیک گوشت با کلم بروکلی از اون بهره ببرید.

در ادامه، تابه مناسبی رو روی حرارت ملایم قرار بدید. حدود 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی در این تابه بریزید و اجازه بدید داغ بشه. گوشت های برش خورده استیک رو به ماهیتابه داغ اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت بدید تا کمی رنگ عوض کنه و قهوه ای بشه.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک گوساله با کلم بروکلی روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک با گوشت چرخ نموده

استیک با گوشت چرخ نموده یا استیک سلیزبری یکی از مشهورترین انواع استیک در سراسر جهانست. این غذای گوشتی خوشمزه رو فردی به نام دکتر سلیزبری اختراع نموده که یکی از پزشکان تغذیه مشهور آمریکایی و هوادار رژیم های غذایی کم کربوهیدراته.

برای تهیه استیک سلیزبری، اول باید گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، سس ورچستر، نمک و فلفل رو در کاسه مناسبی بریزید. این مواد رو به خوبی مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی ایجاد بشه. این خمیر رو به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به شکل بیضی یا گرد دربیارید تا تقریبا شبیه همبرگر بشه.

حالا، اندازهی روغن یا کره رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه رو به بالا بذارید تا داغ بشه و آغاز به جلز و ولز کنه. استیک ها رو داخل تابه قرار بدید و هر طرف رو حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا قهوه ای طلایی بشن. توجه داشته باشید، در این مرحله لازم نیست استیک کامل بپزه؛ فقط باید سطحش برشته و قفل بشه. بعد از برشته شدن سطح استیک ها، اون ها رو از تابه بیرون بیارید.

در ادامه، اندازهی کره به همون تابه اضافه کنید و پیاز خلالی و قارچ اسلایس شده رو به این تابه اضافه کنید. این مواد رو تفت بدید تا طلایی بشن.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک با گوشت چرخ نموده روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک با سس قارچ

استیک با سس قارچ یکی از محبوب ترین انواع استیک کلاسیک و از خوشمزه ترین انواع غذاهای گوشتی ست. این استیک با گوشت گوساله ظاهر و طعم حرفه ای داره اما در منزل هم به راحتی آماده می شه.

برای تهیه استیک با سس قارچ، اول باید استیک ها رو 30 دقیقه قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن. هر دو طرف استیک رو کمی روغن زیتون بمالید و فقط با نمک و فلفل مزه دار کنید.

در این فاصله، اندازهی کره رو توی تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. پیاز نگینی و سیر رنده شده رو در این تابه بریزید و تفت بدید تا طلایی بشن. بعدش قارچ رو اضافه کنید. صبر کنید تا آب قارچ کشیده و کمی طلایی بشه.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک با سس قارچ روی لینک مطلب کلیک کنید.

استیک هندوانه

استیک هندوانه شاید در ابتدا عجیب و غریب به نظر برسه. اما جالب این جاست که شما می تونید با چند برش هندوانه یک استیک خوشمزه درست کنید. استیک هندوانه از انواع استیک نیویورکی مخصوص رژیم گیاهخواریه که به سادگی آماده می شه.

برای تهیه استیک هندوانه، اول باید یک هندوانه شیرین و قرمز با بافت منسجم انتخاب کنید. این هندوانه رو به خوبی بشورید، خشک کنید و با یک برش افقی از وسط به دو قسمت تقسیمش کنید. سپس هر قسمت رو دوباره با برش افقی به دو قسمت دیگه تقسیم کنید.

به این ترتیب، می تونید با برش های طولی هندوانه رو به شکل مثلثی برش بزنید. برش های مثلثی ظاهر استیک شما رو زیبا و جالب تر می کنن. البته شما می تونید برش هایی با شکل دلخواه روی هندوانه ایجاد کنید. فقط دقت کنید که ضخامت برش ها نباید کم و نازک باشه. حالا، برگ های نعنای تازه رو به خوبی بشورید و داخل سبد بریزید تا آب اضافی شون خارج بشه.

در ادامه، روی برش های هندوانه کمی نمک بریزید. اندازه نمک به ذائقه و سلیقه خودتون بستگی داره. بنابراین، حتی می تونید استیک هندوانه رو بدون نمک هم درست کنید. توجه داشته باشید، اضافه کردن نمک زیاد باعث خارج شدن آب هندوانه و شل و نرم شدن این استیک می شه.

سپس، برش های هندوانه رو در تابه گریل یا روی دستگاه گریل بچینید و صبر کنید تا یک سمت شون کاملا گریل بشه. حدود 5 دقیقه برای گریل کردن هر سمت برش هندوانه کافیه. بعد از گذشت این مدت، استیک هندوانه رو پشت و رو کنید تا هر دو طرف به یک میزان برشته بشن. در ادامه، اندازه دلخواه پنیر فتا رو در ابعاد یکسان ریز یا رنده کنید.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک هندوانه روی لینک مطلب کلیک کنید.

نکاتی که درباره پخت انواع استیک باید بدانید

در طرز تهیه انواع استیک، آشنایی با نحوه مرینیت کردن گوشت، روش های طبخ، درجات پخت و شیوه آماده کردن انواع سس اهمیت زیادی داره. در ادامه، همه این موارد رو براتون تشریح می کنیم:

روش پخت استیک در هواپز

پختن استیک در هواپز یا ایرفرایر، از آسون ترین کارهاییه که در جهانی آشپزی می تونید انجام بدید. برای طرز تهیه استیک گوشت با ایرفرایر، اول باید گوشت ها رو از یخچال بیرون بیارید و به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار بدید. در این مدت، روغن زیتون، پودر سیر، سس سویا، پودر پیاز، فلفل سیاه، نمک و آب لیموترش را با هم در یک کاسه مخلوط کنید.

گوشت ها رو به مخلوط مرینیت آغشته کنید و در کیسه زیپ دار بذارید. گوشت استیک بهتره به مدت 24 ساعت با مواد استراحت کنه تا نرم و مزه دار بشه.

برای مطالعه باقی مراحل روش پخت استیک در هواپز روی لینک مطلب کلیک کنید.

درجات پخت استیک

در دستورالعمل روش پخت انواع استیک گوشت خوشمزه و حرفه ای 4 درجه بسیار معمول وجود دارن. این روش ها شامل پخت استیک با درجه ریر (Rare)، مدیوم ریر (medium-rare)، مدیوم (medium) و ول دان (well done) هست که در رستوران های سراسر جهان به اون ها استناد می شه.

برای پخت استیک با درجه ریر (Rare)، قسمت های بالا و پایین گوشت، خطوط ملایم گریل داره و کناره های استیک قهوه ای مایل به قرمزه. داخل استیک 75 درصد خامه و گرمای ملایم و رنگ قرمز داره.

در حالی که برای استیک خورهای حرفه ای برترین حالت پخت و خوشمزه ترین طرز پخت استیک، پخت Medium Rare هست. حدود 50 درصد داخل این استیک خام ولی گرمه. در این حالت پخت، چربی های گوشت آغاز به آب شدن می کنن و یه استیک ترد و آبدار با طعم واقعی گوشت ارائه می شه.

برای مطالعه باقی مراحل طرز تهیه استیک گوشت نرم و آبدار و درجات پخت استیک روی لینک مطلب کلیک کنید.

روش های مرینیت (مزه دار کردن گوشت استیک)

مرینیت کردن استیک مهم ترین کاریه که می تونید برای نرم، آبدار و خوشمزه شدن انواع استیک انجام بدید. بدون مرینیت، گوشت استیک کاملا خشک و کم مزه می شه. با استفاده از انواع ماریناد مناسب گوشت شما می تونید انواع استیک گوشت، مرغ، ماهی و بوقلمون رو به برترین شکل ممکن آماده کنید.

خوبه بدونید نمک پایه اصلی هر مرینیت موفقی ست. دلیلش هم ساده ست؛ نمک باعث می شه بافت گوشت باز بشه و آب میان بافتی گوشت همون جایی که هست باقی بمونه و در طول پخت بیرون نره. مواد اسیدی، روغن، ادویه ها و سبزیجات معطر مواد شیرین یا ترش هم از اجزای مهم دیگه ای هستن که به انواع غذاهای گوشتی مثل استیک شخصیت می دن.

توصیه می کنیم، انواع گوشت رو توی ظرف شیشه ای، استیل ضد زنگ یا کیسه فریزر ضخیم مرینیت کنید. ظرف های فلزی معمولی مثل آلومینیوم مناسب نیستن چون با مواد اسیدی واکنش می دن و طعم رو خراب می کنن.

برای مطالعه باقی مراحل و برای گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو و بوقلمون روی لینک مطلب کلیک کنید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه انواع استیک

استیک گوشت رو چطور درست کنیم؟

گوشت گوساله برترین گزینه ست. کافیه فقط با نمک و فلفل مزه دارش کنید؛ تابه رو حسابی داغ کنید و هر طرفش رو چند دقیقه سرخ کنید. آخرش بذارید استراحت کنه تا خشک نشه.

استیک مرغ رو چطور بپزیم؟

سینه مرغ رو ورقه ای برش بزنید و بکوبید تا ضخامتش یکدست بشه. با ادویه و کمی آبلیمو مزه دارش کنید. بعد برش ها رو با حرارت ملایم سرخ کنید تا خشک نشه.

با ماهی هم می شه استیک درست کنیم؟

بله، فیله های ضخیم مثل سالمون یا ماهی تن برای استیک عالی هستن. برای مزه دار کردنش کافیه کمی نمک، فلفل و آبلیمو بزنید. بعدش هر طرف رو حدود 3 دقیقه روی حرارت میانه بپزید.

استیک بوقلمون رو چطور مرینیت کنیم که نرم بشه؟

گوشت بوقلمون کم چرب تره؛ پس بهتره قبل از پخت توی سس (مثلا ترکیب ماست، آبلیمو و روغن زیتون) بخوابونیدش تا نرم بمونه.

استیک گیاهی یعنی چی؟

معمولا با مواد گیاهی مثل هندوانه، سویا، عدس، لوبیا یا حتی ترکیب سبزیجات و قارچ درست می شه. شکلش رو مثل استیک قالب می زنن و توی تابه یا فر می پزن. استیک گیاهی برای گیاهخواران یه گزینه عالیه.

برای همه استیک ها یه مدل سس درست کنیم؟

نه دقیقا. سس قارچ برای گوشت عالیه. برای مرغ و بوقلمون سس لیمویی یا سس سبزیجات بهتر جواب می ده. برای ماهی سس کره لیمویی یا سس شوید خیلی می چسبه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 شهریور 1404 بروزرسانی: 15 شهریور 1404 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 2366

به "طرز تهیه 8 مدل استیک رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 8 مدل استیک رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید