علت عقب نشینی ترامپ از سیاست اقتصادی در قبال همسایگان شاقتصادی

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، خبرنگاران، گروه بین الملل: فاطمه محمدی پور : ترامپ از همان زمان انتخابات ریاست جمهوری 2016، از توافقات تجاری آمریکا با دیگر کشورها به عنوان ضرباتی مهلک بر ساختار تولید داخلی کشورش یاد می کرد.

علت عقب نشینی ترامپ از سیاست اقتصادی در قبال همسایگان شاقتصادی

رئیس جمهور آمریکا در توئیتری در این زمینه نوشت: کسری تجاری 800 میلیارد دلاری که هر سال نصیب آمریکایی ها می شود، حاصل سیاست ها و توافقات تجاری بسیار احمقانه ما است. کشورهای دیگر که سال هاست شغل ها و ثروت ما را می برند، به حماقت رهبران آمریکا می خندند.

از این رو وی روز جمعه فرمان افزایش تعرفه های واردات آلومینیوم و فولاد به آمریکا را امضا کرد؛ اقدامی که پیشتر مقام های اروپایی و برخی نهادهای بین المللی آن را به منزله اقدام برای جنگ تجاری و جنگ تعرفه ای خوانده بودند و درباره عواقب آن هشدار دادند.

به گفته یک مقام ارشد کاخ سفید، قرار است از 23 مارس تعرفه های اعاقتصادی روی آلومینیوم و فولاد وارداتی به آمریکا اعمال شود. البته افزایش تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد دو استثنا برداشته است. ترامپ دو کشور کانادا و مکزیک را که شرکای این کشور در توافقنامه نفتا هستند، از دایره افزایش تعرفه های مذکور مستثنی کرد. دلیل این اقدام رئیس جمهور آمریکا، ادامه داشتن مذاکرات دولت ترامپ با کانادا و مکزیک درباره تغییر دادن مفاد توافق نفتا است.

در این راستا خبرنگاران گفتگویی باپروفسور جفری لفور، استاد علوم سیاسی دانشگاه کنتیکت امریکا انجام داده است که در ادامه می آید.

*همکاری آمریکا و اروپا بعد از جنگ جهانی دوم مبتنی بر رژیمهای تجاری، امنیتی و نظامی مشترک بود. ناتو یکی از این رژیم هاست. آیا تصور نمی کنید جنگ تجاری آمریکا و اروپا علاوه بر حوزه تجارت قابلیت سرایت به حوزه های نظامی و امنیتی را دارد؟

دولت دونالد ترامپ احتمالا تلاش خواهد تا مسائل امنیتی و نظامی را از مسائل تجاری با اتحادیه اروپا جدا کند. در گذشته واشنگتن پیروز شده است اختلافات تجاری و مسائل اقتصادی با کشورهای اروپایی و ژاپن را حل کرده بدون اینکه به روابط امنیتی امریکا با این کشورها آسیب وارد شود.

هر دو طرف - ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا - منافع خاص خود را داشته و در متن اختلافات تجاری و جنگ تجاری احتاقتصادی آنها را دنبال می کنند.

*محبوبیت راستگرایان در اروپا خطری برای همگرایی اتحادیه اروپاست. از سوی دیگر به قدرت رسیدن راستگرایان می تواند به باز شدن دست این کشورها برای روابط تجاری مستقل و فارغ از ملاحظات اتحادیه اروپا با امریکا منجر شود. با توجه به این چشم انداز آینده اتحادیه اروپا را چگونه ارزیابی می کنید؟

سیستم های اقتصادی اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریکا به شدت به یکدیگر وابسته و نزدیک می شوند و جنبش های جناح راست - جنبش های ناسیونالیستی در اروپا- احتمالا با واکنش سیاسی شدید بیشتر توسط گروههای بین المللی گرا مواجهه خواهند شد.

برای مثال حتی در حال حاضر بسیاری از افراد در انگلیس به علت رای دادن به برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا پشیمان هستند. علاوه بر این در ایالات متحده امریکا برنامه اول امریکا ترامپ مورد مخالفت بسیاری از اعضاء حزب جمهوریخواه کسانی که در کاپیتال هیل دارای نفوذ بوده و به طور سنتی از سیاست خارجی حامی تجارت آزاد حمایت کرده اند، قرار گرفته است.

*ترامپ در اولین مرحله از عقب نشینی خود از طرح تعرفه برای فولاد و آلومینیوم، کانادا و مکزیک را مستثنی کرد. آیا این موضوع ارزش نمادین دارد؟

بله ، معافیت تعرفه ای برای کانادا و مکزیک بیشتر جنبه نمادین دارد. احتمالا دونالد ترامپ متقاعد شده است که با تنبیه بدون دلیل مهمترین همسایگان خود منافع غیر مفید را مد نظر قرار داده و امنیت ملی ایالات متحده امریکا را تضعیف می کند. در مورد کانادا همانطور که در اظهارات دورغین ترامپ به نخست وزیر کانادا جاستین ترودو بیان شد در واقع کسری تجاری امریکا با کانادا وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 17 آذر 1398 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 440

به "علت عقب نشینی ترامپ از سیاست اقتصادی در قبال همسایگان شاقتصادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت عقب نشینی ترامپ از سیاست اقتصادی در قبال همسایگان شاقتصادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید