طرز تهیه سوسیس کاری ؛ غذای خیابانی محبوب و خوشمزه آلمانی
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، اگر از درست کردن غذاهای تکراری خسته شده اید و دوست دارید غذاهای بین المللی و متفاوت را امتحان کنید، به شما تهیه سوسیس کاری (Curry Wurst) که یک غذای آلمانی است را پیشنهاد می کنیم.
سوسیس کاری یک غذای خیابانی بسیار لذیذ آلمانی است که به نظر می رسد اولین بار در هامبورگ آلمان در سال 1947 ابداع شده است.
این غذا آنقدر خوشمزه است که از کوچک و بزرگ همگی عاشق آن خواهند شد اما نکته مهم این است که دستور پخت های متفاوتی برای این غذای خیابانی خوشمزه و مهیج وجود دارد که ما در ادامه سنتی ترین روش آن را به شما آموزش می دهیم.
بااین حال اگر سس این غذا را آماده داشته باشید، می توانید همواره در کمترین زمان این غذا را در زمان هایی که وقت چندانی برای تهیه ناهار یا شام ندارید ، آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه سوسیس کاری
- روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
- پیاز زرد (خرد شده) یک دوم فنجان
- سیر (کوچک) یک حبه
- پودر کاری یک ونیم قاشق غذاخوری
- پاپریکا شیرین یک قاشق غذاخوری
- میخک (آسیاب شده) یک هشتم قاشق چایخوری
- دارچین (آسیاب شده) یک هشتم قاشق چایخوری
- سس کچاپ یک فنجان
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- آب سبزیجات یا مرغ پنج قاشق غذاخوری
- سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
- عسل یک قاشق غذاخوری
- سس ورسترشایر یک قاشق چای خوری
- شکر یک قاشق چای خوری
- خردل زرد یک چهارم قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (تازه آسیاب شده) یک هشتم قاشق چایخوری
- فلفل کاین به میزان لازم
- سوسیس آلمانی (برات وورست) چهار عدد
- سیب زمینی (سرخ شده) به میزان لازم
- پودر کاری اضافی (برای پاشیدن) به میزان لازم
طرز تهیه سس سوسیس کاری
مرحله اول
برای تهیه سوسیس کاری ابتدا باید سس کاری را آماده کنید. پس ابتدا روغن را در یک قابلمه کوچک گرم کنید و پیازها را در آن بریزید تا در مرحله سرخ شدن خوب نرم و شفاف شوند سپس سیر را هم اضافه کنید. فقط حواستان باشد آنها را قهوه ای نکنید.
مرحله دوم
پودر کاری، پاپریکا، میخک و دارچین را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا سس آماده گردد.
تمام مواد به جامانده را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را تا حد میانه کم کنید، روی درب را ببندید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا مواد سس بجوشند اما هر از گاهی مواد را هم بزنید.
مرحله سوم
مواد آماده شده را بعد از کمی خنک شدن در مخلوط کن بریزید و خوب پوره کنید تا یکدست گردد سپس اجازه دهید مخلوط کاملا خنک گردد.
طرز تهیه سوسیس کاری یا کری وورست
ابتدا سوسیس ها را با کمی آب جوش بپزید. و سپس بعد از گرفتن آب اضافه، آنها را کباب یا سرخ کنید.
نکته مهم در تهیه این غذای آلمانی این است که سوسیس ها باید خوب سرخ شوند، طوری که که پوسته بیرونی قهوه ای ضخیم و تردی روی آنها ایجاد گردد. بنابراین اگر سوسیس ها را در ماهیتابه سرخ می کنید، حتما از روغن کافی بهره ببرید.
در بعضی از دستورهای پخت سوسیس کاری، شکاف های عمودی را هم روی سوسیس ها ایجاد می نمایند تا بهتر پخته شوند.
می توانید کمی سیب زمینی را خلالی و سرخ نموده و همراه با سوسیس کاری سرو کنید.
سرو سوسیس کاری و سیب زمینی سرخ شده
برای سرو، سوسیس کاری را به صورت عمودی به قطعات به مقدار کوچک تر لقمه برش دهید، روی آن میزانی سس کچاپ کاری بریزید و پودر کاری بپاشید.
با سیب زمینی سرخ شده یا نان ساندویچی آن را سرو کنید. در آلمان سوسیس کاری و سیب زمینی سرخ شده را در سینی با خلال دندان سرو می نمایند.
چند نکته برای تهیه این غذای خیابانی محبوب آلمانی
- اگر گیاه خوار هستید، در طرز تهیه ساندویچ سوسیس آلمانی به جای سوسیس انجوی می توانید از سوسیس گیاهی و به جای آب گوشت می توانید از آب سبزیجات بهره ببرید.
- پودر کاری سبب خوشمزگی بیشتر سوسیس کاری می گردد. پس سعی کنید چهار قاشق چای خوری کامل از آن را به غذا اضافه کنید.
- اگر از طعم تند خوشتان نمی آید، فلفل کاین را از غذا حذف کنید.
- اگر از این غذا خوشتان آمد پیشنهاد می کنیم طرز تهیه پرتزل سوسیس را نیز امتحان کنید.
- بهتر است سس این غذا را یک روز قبل آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.
- دو قاشق سس کچاپ کاری این غذا 26 کیلو کالری، سه گرم کربوهیدرات و یک گرم چربی دارد.
- سس کچاپ کاری را می توانید تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
- در آلمان از چندین نوع سوسیس آلمانی برای تهیه این غذا استفاده می گردد. بعضی از سوسیس های پرطرفدار برای این غذا شاملBockwurst Rotwurst و Weisswurst می گردد. اما در ایران می توانید از انواع سوسیس سا سوسیس انجوی بهره ببرید.
سوسیس کاری غذای محبوب مردم آلمان
امروزه کوری وورست (Currywurst) یا همان سوسیس با سس کاری در سراسر آلمان محبوب است و در بیشتر غرفه های فست فودی غذاهای خیابانی آلمان (Schnellimbisse) یافت می گردد و حتی گرهارد شرودر صدر اعظم سابق آلمان هم عاشق آن است.
تخمین زده می گردد که تقریبا 800 میلیون کاری وورست در آلمان مصرف می گردد که 70 میلیون آن فقط در برلین مصرف می گردد! با جمعیت 3.5 میلیون نفری برلین، این رقم بیش از 20 سوسیس کاری برای هر برلینی در سال می گردد.
علاقه آلمانی ها به سوسیس کاری آنقدر زیاد است که حتی در تاریخ 15 اوت، موزه ای در برلین برای این غذای ملی خود درست کردند و آن را موزه کوری وورست که معادل آلمانی سوسیس با سس کاری است ایجاد نموده اند
منبع: کتاب کاله