خورش تره یک غذای کردی

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، خبرنگاران : روش تهیه خورش تره کُردی را آموزش داده ایم.

خورش تره یک غذای کردی

خورش تره کردی یک خورش فرق دارد. طرز تهیه آن را یاد داده ایم تا برای عزیزان تان درست کنید.

به گزارش خبرنگاران، برنامه تلویزیونی دستپخت، از یک کارشناس آشپزی برای آموزش روش تهیه خورش تره کُردی دعوت کرد.

مواد لازم برای تهیه خورش تره کُردی

لیمو امانی 4 عدد، فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری، آب جوش 4 لیوان، نمک به اندازه لازم، شنبلیله خشک 1 قاشق غذاخوری، زردچوبه 1 قاشق چای خوری، رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری، گوشت گوساله 400 گرم، لوبیا سفید 1/5 پیمانه، گوجه فرنگی سرخ شده 2 عدد، پیاز 1 عدد، سیب زمینی سرخ شده 1 عدد، تره سرخ شده 500 گرم، روغن به اندازه لازم

در ادامه، آموزش مرحله به مرحله خورش تره کُردی را مشاهده می کنید.

خورش تره کردی یکی از غذاهای محلی کردستان است که بسیار خوش طعم و لذیذ است به طوری که می توان آن را رقیبی برای قرمه سبزی دانست. اگر عاشق قرمه سبزی هستید، حتما این خورش را امتحان کنید.

بعضی از سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده برای تزیین این خورشت استفاده می نمایند.

روش پخت خورش تره کردی - دستور اول

مواد لازم

گوشت گوسفند یا گوساله 500 گرم

تره خرد شده 500 گرم

لوبیا چیتی یا سفید 2 پیمانه

پیاز 1 عدد میانه

گرد لیمو 1 قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

نمک به اندازه لازم

فلفل به اندازه لازم

زردچوبه به اندازه لازم

روغن به اندازه لازم

طرز تهیه

در ظرف مناسبی کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید به طوری که نیمه طلایی گردد.

گوشت را به پیاز اضافه کنید و بعد از حدود 5 دقیقه زردچوبه و لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید (دقت کنید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را دو بار عوض کنید).

پس از کمی تفت دادن حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب جوش بیاید زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید خوب بپزد.

در تابه ای جداگانه کمی روغن بریزید و تره و حدود یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک را به آن اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید.

وقتی گوشت پخت، تره سرخ شده را به آن اضافه نموده و نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی بریزید.

در اواخر پخت گرد لیمو یا 4 عدد لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید. بعد از یک ربع زیر خورش را خاموش کنید.

سیب زمینی را خلالی نموده و سرخ کنید. گوجه فرنگی را هم خرد نموده و سرخ کنید. گوجه و سیب زمینی را برای تزیین روی خورش تره کردی می ریزیم.

در صورت تمایل زعفران آب نموده هم به خورش اضافه کنید. اگر ترشی خورش کم بود، کمی ابغوره یا ابلیمو بهش اضافه کنید.

نوش جان

خورش تره کردی - دستور دوم

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت گوسفندی (از گوشت گوساله هم می توان استفاده کرد) 400 گرم

تره ساطوری شده 500 گرم

لوبیا سفید (می توانید از لوبیا قرمز هم بهره ببرید) نصف پیمانه

پیاز میانه و خرد شده 1 عدد

گرد لیمو به اندازه لازم

نمک به اندازه لازم

فلفل قرمز به اندازه لازم

زردچوبه به اندازه لازم

روغن به اندازه لازم

زعفران (دلخواه) به اندازه لازم

سیب زمینی (برای سرخ کردن و تزیین) 3 عدد

گوجه فرنگی 2 عدد

خورش تره کردی - دستور سوم

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت چرخ نموده نیم کیلو

تره خرد شده یک کیلو

پیاز میانه یک عدد

رب گوجه فرنگی یک قاشق چای خوری

زرشک نیم پیمانه

روغن مایع به اندازه دلخواه

زردچوبه

نمک

فلفل سیاه

پودر لیمو

طرز تهیه

پیاز را پوست بکنید بشویید و ریز خرد کنید. تره ها را هم که قبلاً خوب پاک نموده و شسته اید خرد کنید.

بعد از آن، پیازها را داخل یک قابلمه ریخته و با روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب طلایی شوند.

بعد از آن که پیازها نیمه سرخ شدند. نوبت اضافه کردن گوشت است.

گوشت چرخ نموده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا تکه های گوشت از هم جدا شده و به ظرف نچسبد.

حدود هفت، هشت دقیقه که آن دو را با هم تفت دادید، ادویه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو می گردد را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد از آن که این مواد کاملاً با هم مخلوط شد، تره را به آن ها اضافه کنید و تقریباً 5 دقیقه تفت دهید.

سپس رب را اضافه نموده و باز هم تفت بدهید.

بعد از آن، حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و آخر از همه نمک غذا را اضافه کنید و بگذارید تا غذا جوش بیاید.

خورش که به جوش آمد، درش را بگذارید تا در کمتر از یک ساعت خورش شما آماده گردد، فقط اینکه حدود 6، 5 دقیقه قبل از آن که شعله را خاموش کنید.

زرشک های شسته شده را اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.

این خورش معمولاً نیازی به تزئین ندارد؛ چون زرشک ها نمای زیبایی به آن می دهند اما می توانید پلو را با زعفران و زرشک هم تزئین کنید.

منبع: رکنا
انتشار: 20 دی 1400 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1837

به "خورش تره یک غذای کردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش تره یک غذای کردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید