پژوهش و فناوری؛ پشتیبان فراوری ، نمایشگاهی برای ارائه آخرین دستاوردها و فناوری های تحقیقاتی کشور
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، همزمان با هفته پژوهش و فناوری سال 1400، بیست و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار نیز در تهران برگزار می گردد.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران، امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با شعار پژوهش و فناوری؛ پشتیبان فراوری از نیمه دوم آذرماه شروع به کار می نماید. دکتر عبدالساده نیسى، مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانى امور پژوهش و فناورى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى و دبیر ستاد ملى هفته پژوهش و فناورى درباره اهداف و جزئیات این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه، امسال از سه بخش ارائه آخرین دستاوردهای پژوهش و فناوری مراکز آموزشی تحقیقاتی و فناوری کشور، ارائه احتیاجهای پژوهش و فناوری کشور وارائه فناوری های نوپدید و آینده نگرتشکیل شده است.
بنا بر اظهارات دبیر ستاد ملى هفته پژوهش و فناورى، این نمایشگاه برای چهارمین سال متوالی به طور همزمان با نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت برگزار می گردد. در معرض دید قرار دادن آخرین دستاوردهای پژوهش و فناوری سراسر کشور در یک مکان و یک زمان، ارائه احتیاجهای پژوهش و فناوری کشور به پژوهشگران و فناوران به منظور برطرف احتیاج صنایع و دستگاه های اجرایی و در نهایت، ایجاد ارتباط موثر بین پژوهشگران و فناوران با صاحبان صنایع و صنعتگران را می توان از اهداف این نمایشگاه به شمار آورد.
تجلیل و هم اندیشی با پژوهشگران برتر
دکتر نیسی، مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانى امور پژوهش و فناورى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى درباره انتخاب شعار نمایشگاه امسال و اصلی ترین برنامه های آن گفت: شعار هفته پژوهش و فناوری امسال با توجه به شعار سال، پژوهش و فناوری؛ پشتیبان فراوری انتخاب شده است. از جمله برنامههای نمایشگاه نیز، علاوه بر برنامههای اعلام شده، میتوان به تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور، نشست هماندیشی مدیران ارتباط با صنعت و جامعه مراکز آموزش عالی، رونمایی از بهترین فناوری های فراوری شده در کشور در سال گذشته و برگزاری کارگاههای آموزشی اشاره نمود.
از نمایشگاه امسال استقبال خواهد شد؟
به گفته عبدالساده نیسى، دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، مراکز نوآوری و کارآفرینی، وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی از جمله شرکت کنندگان در نمایشگاه پیش رو هستند.
وی درباره مقدار استقبال از نمایشگاه پژوهش 1400 گفت: تجربه سالیان گذشته نشان میدهد این نمایشگاه همواره با استقبال بسیار خوبی از طرف عموم مردم، دانشپژوهان، فناوران و شرکتها روبرو بوده است. در نمایشگاه بیست و دوم هم انتظار میرود شاهد حضور پرشور دانشجویان، محققان، فناوران و سایر فعالان حوزه پژوهش و فناوری در ایام برگزاری نمایشگاه باشیم.
نیسی، درباره سهم و جایگاه بخش خصوصی در این نمایشگاه نیز اضافه کرد: بخش خصوصی نیز به عنوان ارائهکننده احتیاجهای پژوهشی و فناوری و هم به عنوان استفاده کننده از آخرین نتایج پژوهشی و فناوری کشور نقش موثری در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار امسال خواهد داشت.
تفاوت های نمایشگاه امسال با دوره های قبل چیست؟
دکتر عبدالساده نیسى، دبیر ستاد ملى هفته پژوهش و فناورى، معتقد است نمایشگاه امسال بهتر از سال های پیش برگزار خواهد شد: به علت شرایط بیماری کرونا، بیست و یکمین دوره نمایشگاه در سال گذشته تنها به صورت مجازی برگزار گردید. در واقع، در نمایشگاه امسال پس از دو سال، مجددا شاهد حضور فیزیکی شرکتکنندگان و بازدید کنندگان خواهیم بود که انتظار میرود همین امر ما را در رسیدن به اهداف برگزاری نمایشگاه کمک کند. همچنین در نمایشگاه امسال برای اولین مرتبه شاهد بخشی تحت عنوان فناوریهای نوپدید و آیندهنگر هستیم که امیدواریم با استقبال گسترده بازدیدکنندگان روبرو گردد.
منبع: خبرگزاری فارس