مقایسه گرافیک های RTX 2060 Super و RX 5700 XT
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، برای آن دسته از گیمرهایی که با بودجه متوسط به دنبال خرید کارت گرافیک های قدرتمندی هستند، دو کارت گرافیک RTX 2060 Super و یا RX 5700 XT می توانند انتخاب بسیار مناسبی باشند و انتخاب بین آن ها شاید به سلیقه یا تجربه افراد مربوط گردد. به همین دلیل قصد داریم بعضی از ویژگی های این دو کارت را با یکدیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک در محدوده قیمتی 400 دلار عملکرد بهتری از خود نشان می دهد.
زمانی انویدیا و AMD قدرتمندترین کارت گرافیک های خود را با مبلغی حدود 500 دلار روانه بازار می کردند. اما چند سالی است که این محدوده قیمتی تنها بخش میان رده محصولات این دو شرکت را شامل می شود و برای خرید کارت گرافیک های بالا رده از قبیل RTX 2080، یا Radeon VII باید چیزی حدود 700 دلار یا بیشتر هزینه کنیم.
اما همچنان می توان با پرداخت تنها 500 دلار یا کمتر، صاحب گرافیک هایی شد که تا چند سال بازی های روز را با بهترین کیفیت اجرا نمایند. انویدیا سال گذشته از گرافیک های قدرتمند سری RTX رونمایی کرد. گرافیک هایی که با معماری تورینگ طراحی شده و از توانایی بسیار بالایی نیز برخوردارند. AMD هم که اکنون در بازار فروش پردازنده های کامپیوتر توانسته در بسیاری از بازارها اینتل را پشت سر بگذارد، در رقابت با انویدیا هم پا پس نکشید و با رشد روز افزون خود، پا به پای این شرکت بزرگ به جنگ ادامه داد و گرافیک های میان رده و بالارده بسیار خوبی را معرفی کرد.
دو محصولی که در این متن قصد مقایسه آن ها را داریم، هر دو جز میان رده های این دو شرکت به حساب می آیند. یعنی RTX 2060 Super و Radeon RX 5700 XT که هر دو سال جاری روانه بازار شدند. اگرچه RTX 2060 Super از ضعیف ترین گرافیک های سری RTX به حساب می آید، اما به اندازه کافی قدرتمند هست که بتواند جایگزین (و بهتر از) میان رده سال قبل انویدیا یعنی GTX 1070 ti باشد. همچنین RX 5700 XT هم که قیمت به مراتب پایین تری از Radeon VII دارد، اما از نظر عملکرد و قدرت پردازشی تفاوت بین این دو آنچنان محسوس نیست. بنابراین با دو کارت گرافیک بسیار قدرتمند طرف هستیم.
مقایسه گرافیک های RTX 2060 Super و RX 5700 XT
ابتدا به مشخصات کلی این دو گرافیک نگاهی می اندازیم تا از عملکرد روی کاغذ آن ها تا حدودی آگاه شویم.
Nvidia Geforce RTX 2060 Super
معماری ساخت: تورینگ (Turing) با لیتوگرافی 12 نانومتری
میزان حافظه: 8 گیگابایت GDDR6
سرعت حافظه: 14 گیگابیت بر ثانیه
فرکانس بوست: 1650 مگاهرتز
مصرف انرژی: 175 وات
نقاط قوت Nvidia Geforce RTX 2060 Super
مناسب برای بازی در وضوح 2K
عملکردی خنک و بی صدا
مصرف پایین انرژی
نقاط ضعف Nvidia Geforce RTX 2060 Super
قیمت نسبتا بالاتر به نسبت محصول AMD
قابلیت های Ray Tracing و DLSS همچنان در بسیاری از بازی ها در دسترس نیستند
AMD Radeon RX 5700 XT
معماری ساخت: RDNA با لیتوگرافی 7 نانومتری
میزان حافظه: 8 گیگابایت GDDR6
سرعت حافظه: 14 گیگابیت بر ثانیه
فرکانس بوست: 1905 مگاهرتز
مصرف انرژی: 225 وات
نقاط قوت AMD Radeon RX 5700 XT
مناسب برای بازی در وضوح 2K
کارایی فوق العاده در برابر قیمت
8 گیگابایت حافظه اختصاصی GDDR6
نقاط ضعف AMD Radeon RX 5700 XT
مصرف بالای انرژی
عدم پشتیبانی از DLSS و Ray Tracing
عملکرد در شرایط واقعی
در شرایط عادی گیمینگ، گرافیک RX 5700 XT فزونی محسوسی نسبت به همتای خود دارد. البته در همه بازی ها شاهد همچین تفاوتی نیستیم اما به طور کلی محصول AMD پیروز است. چرا که در اکثر بنچمارک هایی که توسط وب سایت های معتبر به ثبت رسیده، RX 5700 XT تفاوت هایی (هرچند اندک) با RTX 2060 Super دارد.
اما جالب اینجاست که در بسیاری از بازی ها، تفاوت فریم ریت به 10 هم نمی رسید و چه بسا در بعضی بازی ها نماینده انویدیا RX 5700 XT را با اختلاف اندکی پشت سر می گذاشت. به طور کلی اگرچه RX 5700 XT پیروز است، اما اختلاف چندان زیادی بین دو کارت وجود ندارد. شاید تا الان به این نتیجه رسیده باشید که به هر حال RX 5700 XT پیروز بی چون و چرای این نبرد است. به طور کلی بله! اما دو نکته بسیار مهم وجود دارد که باید به آن توجه شود.
فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) و DLSS
از مهم ترین قابلیت هایی که RTX 2060 Super از آن برخوردار است و نه RX 5700 XT، فناوری رهگیری پرتو نور یا همان Ray Tracing و DLSS که مخفف عبارت Deep Learning Super Sampling به معنای نمونه برداری با یاری هوش مصنوعی است. به عبارتی ساده تر، DLSS بازی را با وضوح تصویری فراتر از حد توانایی مانیتور شما رندر می نماید و همین مسئله موجب می شود لبه های اشیا و محیط در بازی هموارتر شود. این قابلیت که پیش تر تحت عنوان تنظیمات Anti-Aliasing در بازی ها شناخته می شد، قدرت سخت افزاری بسیار زیادی را می طلبد و همین مسئله باعث افت فریم در اکثر بازی ها می شد.
اما انویدیا با معرفی DLSS، در کنار ارائه تصاویر بهتر و با کیفیت تر، نمونه برداری را به یاری هوش مصنوعی انجام می دهد که نه تنها باعث تحمیل فشار روی گرافیک نمی شود، بلکه بازده آن را نیز افزایش می دهد. طبق بعضی از آزمایشات، گفته می شود تفاوت فریم با فناوری DLSS به نسبت Anti-Aliasing به 20 هم می رسد! از قابلیت Ray Tracing هم که بسیاری گفته اند. اما به طور خلاصه باید گفت این فناوری پیشرفته برای رندر کردن سایه ها، نورپردازی بهتر و بازتاب های موجود در یک صحنه بکار گرفته شده و در مجموع کیفیت بصری بازی را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد.
حال که با این دو ویژگی جذاب آشنا شدید، باید بدانید RX 5700 XT از هیچ کدام آن ها بهره نمی برد! بنابراین در بازی هایی که از این دو قابلیت پشتیبانی می نمایند، RTX 2060 Super تجربه لذت بخش تری از گیمینگ را فراهم می نماید. هرچند اکثر بازی های فعلی از DLSS پشتیبانی نمی نمایند و این یک فزونی برای نماینده AMD است، اما در آینده ای نه چندان دور شاهد همه گیر شدن آن خواهیم بود و چه بهتر که گرافیکی داشته باشیم که از این قابلیت برخوردار است!
در حال حاضر بازی هایی که از این قابلیت پشتیبانی می نمایند عبارت اند از:
Ark: Survival Evolved
Atomic
Dauntless
Final Fantasy XV
Fractured Lands
Hitman 2
Islands of Nyne
Justice
JX3
Mechwarrior 5: Mercenaries
PlayerUnknowns Battlegrounds
Remnant: From the Ashes
Serious Sam 4: Planet Badass
Shadow of the Tomb Raider
The Forge Arena
We Happy Few
Darksiders III
Deliver Us The Moon: Fortuna
Fear the Wolves
Hellblade: Senuas Sacrifice
KINETIK
Outpost Zero
Overkills The Walking Dead
SCUM
Stormdivers
با در نظر دریافت Ray Tracing و DLSS، محصول انویدیا به انتخابی جذاب تر و حرفه ای تر بدل می شود. در این صورت حتی توانایی بیشتر RX 5700 XT در بازی ها نیز کمتر به چشم می آید. جالب است بدانید RTX 2060 Super حدودا 50 وات مصرف انرژی پایین تری نیز دارد (175 در مقابل 225). این یعنی دمای کمتر و در نتیجه صدای کمتر فن ها!
البته AMD برای عقب نماندن از این مبارزه، گرافیک های خود را به فناوری Fidelity FX مجهز نموده است که تصاویر را شفاف تر جلوه داده و لذا کیفیت بصری در بازی ها را نیز تا حدودی افزایش می دهد. این قابلیت حتی در بازی های بیشتری نیز به چشم می خورد اما از نظر عملکرد در مقایسه با DLSS در سطوح پایین تری قرار می گیرد.
همچنین می توانید قبل از انتخاب این دو کارت، پشتیبانی مانیتور خود از قابلیت های FreeSync (برای AMD) و G-Sync (برای انویدیا) را چک نموده و سپس گرافیک مناسب را انتخاب کنید.
بنچمارک های بازی
در این بین بد نیست به بنچمارک های بازی این دو گرافیک نیز نگاهی بیندازیم که عملکرد آن ها را در سه کیفیت Full-HD، 2K و 4K می سنجد. گفتنی است که در این بنچمارک ها، گرافیک RTX 2070 Super نیز وجود دارد و شما عزیزان می توانید عملکرد دو گرافیک یاد شده را به نسبت مدلی قوی تر بسنجید. تنظیمات در هر سه وضوح تصویر در بالاترین حد ممکن قرار داده شده است.
انتخاب نهایی
انتخاب نهایی بین این دو گرافیک در پاسخ به این سوال نهفته است که کدام یک به نسبت قیمت، کارایی بهتری را در اختیار ما قرار می دهند؟ تقریبا می توان گفت کاربران با خرید هر یک از این دو هیچ نگرانی نخواهند داشت. هر دو گرافیک در محدوده 400 دلار قرار دارند و از نظر قدرت پردازشی نیز بسیار مناسب هستند.
با این اوصاف شاید بتوان به عنوان انتخاب نهایی، RTX 2060 Super را در نظر داشت. چرا که از دو فناوری بسیار پیشرفته بهره می برد و توان مصرفی پایین تری نیز دارد. از طرفی اگرچه RX 5700 XT در بسیاری از بازی ها نرخ فریم بیشتری دارد و گرافیک ارزان تری نیز به حساب می آید، اما با نگاهی به آینده بازی های ویدئویی، ترجیح آن به RTX 2060 Super شاید منطقی نباشد.
در آخر هم باز انتخاب به سلیقه و تجربه شما کاربران بر می شود. فریم ریت بیشتر یا فناوری های پیشرفته تر؟
منبع: forbes
منبع: دیجیکالا مگ