معرفی آلوچه و خواص درمانی آن
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، درختچه ای است به ارتفاع حدود 3 متر با شاخه های متعدد و برگ های آن بیضوی شکل، کوچک و دندانه دار می باشند. گل هایش سفید و منفرد و میوه آن تخم مرغی یا کروی شکل، قطر میوه حدود 2 و 3 سانتی متر، رنگ
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی درختچه:
Prunus divaricate Ledeb می باشد. نام های دیگر آن به فارسی و در کتب طب سنتی، آلوچه، گوجه سبز، گوجه برغانی و آلچه نام برده شده است.تیره گیاه:
گل سرخ Rosaceaeنوع گیاه:
درختچهمعینات ظاهری:
درختچه ای است به ارتفاع حدود 3 متر با شاخه های متعدد و برگ های آن بیضوی شکل، کوچک و دندانه دار می باشند. گل هایش سفید و منفرد و میوه آن تخم مرغی یا کروی شکل، قطر میوه حدود 2 و 3 سانتی متر، رنگ میوه ابتدا سبز و پس از رسیدن به رنگ های زرد، سرخ و مایل به بنفش در می آید. طعم آن ابتدا ترش و پس از رسیدن ترش و شیرین می باشد. هسته میوه تخم مرغی شکل، تخت، صاف و چسبیده به گوشت است.طبیعت میوه:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدل و معتدله سرد کشورها و در ایران در استان های شمالی، شمال غربی و کردستان روییده و کاشته هم می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه:
آب، قند، هیدرات دو کربن و غیره در آن معین شده است.بخش مورد استفاده:
میوهنحوه مصرف:
معمولاً میوه نارس (گوجه سبز) و رسیده مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
مسهل و تنظیم کننده کارکرد معده و روده، تقویت کننده عمومی بدن و کاهنده چربی و فشار خون، آنتی اکسیدان و رفع کننده جوش های ریزسر، مغذی و جذب کننده آهن در دستگاه گوارش، آرام بخش و دفع کننده رسوبات از خون می باشد. ضمناً برای بیماری های پوستی (خارش پوست) هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 4 آبان 1400
بروزرسانی: 4 آبان 1400
گردآورنده: maeva.ir
شناسه مطلب: 1752
به "معرفی آلوچه و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی آلوچه و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید