طرز تهیه شامی لپه فوق خوشمزه به 6 روش
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، اگر همواره دغدغه دارید که چطور یک غذای ساده و خوشمزه تهیه کنید، می توانید با استفاده از مواد ساده و در دسترس یک غذای خوشمزه و مقوی به نام شامی لپه درست کنید. این غذای پر هوادار به روش های متنوع و خلاقانه تهیه می گردد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه شامی کباب مجلسی را مرور نموده بودیم و در ادامه، چند طرز تهیه شامی لپه را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه
- لپه 400 گرم
- گوشت چرخ نموده 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- آرد نخودچی 1 قاشق غذاخوری
- مرزه و شنبلیله به اندازه لازم
- تخم مرغ 4 عدد
- زعفران به اندازه لازم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه
1. خیساندن، پختن و له کردن لپه
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی لپه، لپه را حداقل به مدت 8 ساعت یا یک روز خیس کنید و در طی این مدت چندین بار آبش را عوض کنید. بعد لپه را بپزید. بعد که لپه خوب پخت آن را داخل میکسر بریزید و خوب له کنید.
2. مخلوط کردن مواد شامی
اکنون در کاسه ای مناسب گوشت چرخ نموده، لپه میکس شده و پیاز رنده شده را به همراه تخم مرغ ها، آرد، زعفران، مرزه و شنلیله خشک، نمک و ادویه ها را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید و در نهایت با دست ورز دهید تا مواد مخلوط و چسبناک شوند. بعد مایه شامی کوک را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
3. سرخ کردن شامی
در آخرین مرحله از طرز تهیه شامی لپه، در یک تابه مناسب، روغن بریزید و بگذارید داغ گردد. بعد که روغن داغ شد از مواد شامی به مقدار یک گردو بردارید و کف دست کمی پهن و گرد کنید و داخل روغن سرخ کنید بعد برگردانید و روی دیگر آن را هم سرخ کنید. این کار را تا اتمام مایه شامی ادامه دهید.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه با سیب زمینی
- لپه پخته و له شده 500 گرم
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- سیب زمینی میانه، پخته و له شده 2 عدد
- پیاز میانه، رنده شده 1 عدد
- سیر، له شده 2 حبه
- تخم مرغ 3-4 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه با سیب زمینی
یکی دیگر از روش های تهیه شامی لپه این است که در آن سیب زمینی بریزید. برای تهیه شامی لپه به این روش، لپه پخته و له شده را در یک ظرف مناسب با گوشت چرخ نموده، سیب زمینی پخته و رنده شده، پیاز و سیر رنده شده مخلوط کنید بعد به مخلوط فوق، تخم مرغ، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه و خوب مخلوط کنید و از مخلوط حاصل، شامی های گرد و پهن درست کنید و بعد در یک ماهیتابه، اندازهی روغن گرم نموده و شامی را به آرامی در آن سرخ کنید تا طلایی گردد. شامی لپه سرخ شده را سرو نموده و با سس مورد علاقه میل کنید.
این نوع شامی با کمی تفاوت در گیلان هم با عنوان شامی گیلانی تهیه می گردد. طرز تهیه شامی گیلانی را با جزییات و فیلم آموزشی آن می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه بدون گوشت
- لپه پخته و له شده 500 گرم
- سیب زمینی میانه، پخته و له شده 2 عدد
- پیاز میانه، خرد شده 1 عدد
- سیر، له شده 2 حبه
- تخم مرغ 2 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت
برای تهیه شامی لپه بدون گوشت درست مثل باقی روش ها باید لپه و سیب زمینی را بپزید بعد خوب له نموده و با پیاز و سیر رنده شده مخلوط کنید در نهایت به آن ها تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و بعد در یک ماهیتابه روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ گردد بعد از مایه شامی به مقدار یک گردو بردارید و کف دست صاف کنید و در روغن سرخ کنید. این شامی خوشمزه مناسب گیاهخواران است.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه تبریزی
- لپه پخته 500 گرم
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- پیاز 2 عدد
- تخم مرغ 4 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه تبریزی
تهیه شامی لپه تبریزی درست مثل طرز تهیه شامی ساده و بدون سیب زمینی است با این تفاوت که در تهیه شامی لپه تبریزی اندازه لپه و گوشت یکسان در نظر گرفته می گردد. پس طرز تهیه شامی تبریزی را درست مثل طرز تهیه شامی ساده انجام دهید.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه با مرغ
- لپه 400 گرم
- مرغ چرخ نموده 300 گرم
- سیب زمینی پخته 1 عدد
- تخم مرغ 4 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه با مرغ
تهیه و پخت شامی لپه با مرغ هم درست مثل طرز تهیه شامی لپه به گوشت چرخ نموده است فقط به جای گوشت از مرغ استفاده شده بنابراین همان مراحل تهیه شامی لپه با گوشت را که شامل مخلوط کردن مواد و بعد سرخ کردن شامی است برای تهیه این نوع شامی طی کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی لپه با برنج
- لپه 400 گرم
- برنج نیم دانه 300 گرم
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز 1 عدد
- تخم مرغ 3-4 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه شامی لپه با برنج
برای تهیه و پخت شامی لپه به شکلی متفاوت می توانید به آن کمی برنج نیم دانه که درست مثل لپه باید بپزد اضافه کنید. بعد هم لپه و برنج را خوب له کنید و با گوشت چرخ نموده و پیاز و البته تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و در نهایت هم درست مثل باقی شامی ها در روغن سرخ کنید.
نکات تکمیلی تهیه شامی لپه
تهیه و پخت شامی لپه درست مثل طرز تهیه کتلت آسان است فقط باید نکات و فوت وفن های آن را بدانید تا حاصل کارتان یک شامی خوشمزه باشد.
برترین گوشت برای تهیه شامی لپه
هنگام تهیه شام کباب گوشت گاو بهتر از گوشت گوسفند است چون گوشت گاو چربی کمتری دارد و شامی کباب را خوشمزه تر می نماید. البته استفاده از گوشت مرغ هم خوب است. طرز تهیه شامی با گوشت مرغ را در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید.
نکات مهم برای سفت نشدن شامی
یکی از نکات مهم در تهیه شامی لپه، اندازه گوشت آن است چون اگر گوشت شامی زیاد باشد، شامی شما سفت می گردد. در ضمن اضافه کردن نان آسیاب شده، آرد سوخاری و آرد نخودچی از شل شدن شامی و وا رفتن آن جلوگیری می نماید.
روش تهیه شامی پوک
برای اینکه شامی لپه شما پوک تر گردد، می توانید از جوش شیرین بهره ببرید. به ازای هر 400 گرم لپه، یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین به مواد اضافه کنید.
پخت و سرو شامی لپه در پوره گوجه
به طور کلی شامی را می توانید بدون سس گوجه هم تهیه کنید اما اگر دوست دارید که شامی شما بهتر بپزد و طعم بهتری داشته باشد می توانید یک سس گوجه که مخلوطی از رب گوجه، پوره گوجه و البته نمک، فلفل و ادویه است را روی گاز خوب بپزید و در نهایت شامی آماده شده را به مدت کمی مثلا 10 دقیقه قرار دهید تا شامی شما با این سس کمی بپزد و طعم بهتری بگیرد.
منبع: کتاب کاله