طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار ، مجلسی و محبوب همه
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، چه چیزی دلنشین تر از عطر دل انگیز دلمه بادمجان با رب انار در یک روز سرد زمستانی؟ این غذای سنتی و محبوب ایرانی، با طعم ترش و شیرین رب انار و عطر سبزی های معطر، نه تنها یک وعده غذایی کامل و مغذی است، بلکه می تواند یک مهمانی مجلسی و خاطره انگیز را برای شما رقم بزند. در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار خوشمزه و مجلسی آشنا کنیم. اگر دوست دارید طرز تهیه دلمه گوجه و فلفل دلمه ای را هم می توانید در کتاب کاله بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان با رب انار
- بادمجان 8 عدد میانه
- برنج 1 پیمانه
- لپه نصف پیمانه
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز 2 عدد بزرگ
- سبزی دلمه 500 گرم
- رب انار 3 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین به اندازه لازم
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار
1. آماده کردن بادمجان ها
اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار این است که مواد دلمه را آماده کنید. برای این کار ابتدا بادمجان ها را خوب بشویید و بعد سر آن را با چاقو ببرید و بعد با قاشق مناسب بدون این که به بدنه آن از داخل ضربه ای بزنید که پاره گردد، مواد داخل بادمجان را خالی کنید.
2. آماده کردن مواد داخل دلمه
اکنون و در این مرحله ابتدا برنج را آبکش کنید و بعد لپه را که از قبل به مدت 8 ساعت خیس نموده بودید، بپزید. لازم نیست لپه کامل بپزد بلکه نیم پز کردن آن کافی است.
هم زمان با پخت لپه و برنج می توانید پیاز را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در نهایت سبزی دلمه خرد شده، برنج و لپه نیم پز، رب انار، رب گوجه فرنگی و ادویه ها که شامل نمک و فلفل است را به گوشت اضافه نموده و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا مایه میانی داخل دلمه بادمجان شما آماده گردد.
3. آماده کردن سس مورد احتیاج برای پخت دلمه
در قابلمه ای، اندازهی روغن ریخته و پیاز خرد شده را تفت دهید. سپس، رب انار، زعفران دم نموده و اندازهی آب به همراه نمک، فلفل و ادویه مورد احتیاج اضافه نموده و اجازه دهید سس غلیظ گردد.
4. پر کردن بادمجان ها و پخت دلمه
حالا که مواد میانی داخل دلمه بادمجان آماده است، زمان آن رسیده که بادمجان ها را با این مواد پر کنید. برای این کار مخلوط را درون بادمجان ها بریزید و قسمت بالایی بادمجان را که جدا نموده بودید، بگذارید بعد آن ها را در یک قابلمه مناسب بچینید و در نهایت روی آن را با سس بپوشانید. اگر لازم بود اندازهی آب جوش هم روی دلمه ها بریزید و اجازه دهید دلمه ها به مدت یک ساعت تا یک ساعت ونیم خوب بپزد.
دلمه های پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با نان سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه دلمه بادمجان با رب انار
دلمه بادمجان با رب انار، یکی از خوشمزه ترین و مجلسی ترین غذاهای ایرانی است که با کمی حوصله و دقت می توانید آن را در منزل خود تهیه کنید. با رعایت نکات این مطلب، شما هم می توانید یک دلمه بادمجان بی نظیر و خوش طعم را آماده کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
انتخاب بادمجان مناسب برای تهیه دلمه
انتخاب بادمجان مناسب، اولین و مهم ترین قدم برای تهیه یک دلمه بادمجان خوشمزه و مجلسی است. بادمجان هایی با پوست براق، سفت و بدون لک برترین گزینه برای دلمه هستند.
- مقدار بادمجان: بادمجان های میانه، نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک، برای دلمه مناسب تر هستند. بادمجان های بزرگ ممکن است بیش از حد آبدار باشند و شکل خود را از دست بدهند.
- نوع بادمجان: بادمجان بنفش قلمی، بادمجان دلمه ای از جمله انواع بادمجان هایی هستند که برای تهیه دلمه استفاده می شوند. اما قطعا پخت دلمه با بادمجان دلمه ای بهتر است.
سبزی مناسب دلمه
انتخاب سبزیجات تازه و معطر، یکی از کلیدهای اصلی تهیه یک دلمه بادمجان خوش طعم است. سبزی هایی مانند جعفری، گشنیز، تره، مرزه و نعنا، عطر و طعمی فوق العاده به دلمه می بخشند. برای برترین نتیجه، حتما از سبزیجات تازه و باکیفیت بهره ببرید و از سبزی های پژمرده و خشک شده اجتناب کنید. بعلاوه، نسبت هر یک از این سبزی ها در مخلوط دلمه را می توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. اگر هوادار طعم خاصی هستید، می توانید اندازه آن سبزی را بیشتر نموده و یک طعم منحصر به فرد به دلمه خود ببخشید.
دقت کنید که سبزی دلمه بادمجان با سبزی دلمه برگ مو فرقی ندارد بنابراین از همان ترکیب بهره ببرید.
ادویه مناسب برای تهیه دلمه
انتخاب ادویه های مناسب می تواند طعم دلمه بادمجان شما را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. زردچوبه، علاوه بر رنگ زرد طلایی زیبایی که به دلمه می بخشد، طعمی گرم و ملایم هم به آن می افزاید. فلفل سیاه، کمی تندی به دلمه داده و طعم آن را دلچسب تر می نماید. دارچین، با عطر گرم و شیرینی که دارد، طعم دلمه را پیچیده تر و دلنشین تر می سازد. زنجبیل هم علاوه بر طعم تند و دلپذیرش، به هضم غذا یاری می نماید. با ترکیب مناسب این ادویه ها می توانید یک دلمه بادمجان با طعمی بی نظیر و فراموش نشدنی تهیه کنید.
البته دقت کنید که استفاده از رب انار برای تهیه این دلمه باعث می گردد دلمه شما به اندازه کافی طعم و عطر داشته باشد اما حتما برای خوشمزه شدن و خوش عطر شدن دلمه ها حتما از ادویه های مناسب بهره ببرید.
نکاتی برای گرفتن تلخی بادمجان دلمه
یکی از دغدغه های اصلی هنگام تهیه دلمه بادمجان، تلخی ذاتی این صیفی است. اما نگران نباشید! با چند روش ساده می توانید به راحتی از شر این تلخی خلاص شوید.
- استفاده از نمک: یکی از روش های قدیمی و موثر برای گرفتن تلخی بادمجان، نمک زدن آن است. بعد از خالی کردن داخل بادمجان ها، آن ها را به مدت نیم ساعت در آب نمک بخوابانید. نمک، تلخی بادمجان را بیرون می کشد.
- سرکه، راه حلی سریع و آسان: اگر عجله دارید، می توانید بادمجان ها را به مدت 15 دقیقه در مخلوط آب ولرم و سرکه قرار دهید. سرکه به خوبی تلخی بادمجان را می گیرد.
انواع سس مناسب برای تهیه دلمه
سس، روح دلمه را می سازد! با انتخاب سسی متناسب با ذائقه خود می توانید طعم دلمه را به کلی متحول کنید. از سس های ترش و شیرین گرفته تا سس های خنک و ملایم، هر نوع سسی می تواند به دلمه شما هویتی منحصر به فرد بدهد. برای آشنایی با انواع سس های مناسب دلمه و روش تهیه آن ها می توانید مطلب طرز تهیه سس دلمه برگ مو به 8 روش را مرور کنید.
طرز تهیه دلمه بادمجان به اشکال و روش های مختلف
دلمه بادمجان را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. بعضی از این روش ها عبارتند از:
استفاده از گوشت مرغ یا سویا: یکی از روش های تهیه متفاوت دلمه بادمجان این است که به جای گوشت چرخ نموده از مرغ بهره ببرید. طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ را در کتاب کاله بخوانید. البته اگر گیاهخوار هستید حتی می توانید گوشت را حذف کنید، طرز تهیه دلمه بادمجان بدون گوشت را در کتاب کاله مطالعه کنید.
تهیه دلمه در فر: دلمه ها را در فر با دمای میانه بپزید تا به خوبی پخته شوند و رویه آن ها طلایی گردد. طرز تهیه دلمه بادمجان در فر را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله