سرنوشت عرضه کالاهای اساسی در بورس کالا چه شد؟
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، به گزارش خبرنگاران، چند وقتی است که عرضه کالاهای اساسی همچون نقره و برنج در بورس کالا رخ داده و در حال معامله هستند. در این بین کالایی همچون برنج که محصول جدیدی در بورس کالا نیست و چندین بار عرضه شد، اما به دلایل مختلف همچون استقبال نکردن تولیدکنندگان و خریداران و وجود بازار گسترده ، عرضه آن در بورس کالا چندین بار متوقف شده است.
در سال های گذشته عرضه برنج همیشه در بورس کالا وجود داشته اما معمولا با عرضه مداوم همراه نبوده و به دلیل ثبات نداشتن در عرضه آن، در بورس کالا چندین بار عرضه آن قطع شده و بعد از چند وقت دوباره عرضه آن در بورس کالا شروع شد.
در روزهای اخیر صحبت از عرضه برنج در بورس کالا رونق گرفته است. با توجه به بازار گسترده ای که برای این محصول وجود دارد و همچنین تعداد کشورهایی که در این صنعت دخیل هستند، باید دید با توجه به شرایط موجود واکنش بازار به این عرضه چگونه است؟
هاشم باروتی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه برنج برای چندمین بار است که در بورس کالا عرضه می گردد، اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال های گذشته عرضه برنج تداوم لازم را نداشته است، با اقبال خوبی همراه نبوده و بعد از مدتی عرضه آن متوقف شده است. اگر این عرضه در طولانی مدت با تداوم همراه باشد، محتمل است با توجه به شرایط تا حدودی از تنش های بازار کم کند و تاثیر مثبتی در فرایند معاملات داشته باشد.
حذف سهمیه بندی خرید شمش فولادی
شرکت بورس کالای ایران طی اعلامیه ای به کارگزاری ها بیان کرد: سهمیه خرید محصول شمش فولادی تا اطلاع ثانوی بدون اعمال سقف سهمیه لحاظ می گردد. با توجه به عرضه کالاهای اساسی همچون نقره و برنج در بورس کالا و با توجه به حجم بالای معاملات این روزهای فولادی ها در بورس کالای ایران این حذف سقف خرید چه تاثیری در فرایند معاملات دارد؟
هاشم باروتی درباره حذف سهمیه بندی در معاملات شمش فولادی شرح داد: در سرانجام سال تقاضا برای کالاهای اساسی افزایش پیدا می نماید و این حذف سهمیه بندی محصول شمش فولادی، به نفع خریدارن و فروشندگان است. انتظار می رود این موضوع باعث افزایش نسبی معاملات گردد و البته محتمل است بازار آینده نقره و عرضه برنج را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس درباره چشم انداز بازار اظهار کرد: با توجه به شرایط سیاسی موجود و تعیین نبودن فرایند قیمت دلار در سال آینده، خیلی از شرکت ها و تجار به دلیل ریسکی بودن فرایند بازار، وارد بازار نمی شوند. البته برخی از شرکت ها با حداقل ظرفیت وارد بازار می شوند تا با گذشت زمان و تعیین شدن مسائلی همچون مذاکرات با اروپا و آمریکا و کاهش یا افزایش قیمت دلار، وارد بازار شوند.
به عقیده کارشناسان در حال حاضر مقدار زیادی از دلارها از سوی دولت برای کنترل قیمت، صرف تامین کالاهای اساسی می گردد. با توجه به شرایط موجود و پیش بینی ها درباره سناریوهای مختلف در رابطه با مذاکره با اروپا و آمریکا و تاثیر نتایج آن بر قیمت دلار و بازارهای اقتصادی، باید دید با گذشت زمان سرنوشت قیمت دلار و در ادامه، فرایند بازارهای اقتصادی چگونه پیش می رود؟
تا زمان تعیین شدن روابط دیپلماتیک میان ایران و آمریکا، اعمال سیاست های تشویقی بر فرایند بازارهای اقتصادی تاثیرگذار است. مثلا در بورس کالا در رابطه با عرضه کالاهای اساسی و سرمایه ای باید جذابیت برای عرضه نماینده ایجاد گردد. در عرضه کالاهایی مانند مسکن معافیت 20 درصدی اقتصادیاتی می تواند باعث جذب عرضه نمایندگان عظیم این حوزه گردد.
مشکل بورس شفافیت است. برای بسیاری از عرضه نمایندگان، بازارهای غیرشفاف و آزاد به صرفه تر است، زیرا اقتصادیات پرداخت نمی نمایند و دردسرهای عرضه کالا در بورس کالا را ندارد.
آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس خبرنگاران دنبال کنید.
منبع: تجارت نیوز