دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند ، عوارض غذاهای شیرین و چرب

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در ایام امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می گردد.

دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند ، عوارض غذاهای شیرین و چرب

به گزارش خبرنگاران، زهرا عبداللهی به برنامه تغذیه صحیح دانش آموزان در ایام امتحانات اشاره نمود و اضافه نمود: تغذیه خوب باعث تقویت و بهبود عملکرد ارگان های مختلف بدن می گردد بنابراین، بهتر است در دوران امتحانات یک برنامه صحیح و مناسب غذایی که از هر 6 گروه غذایی اصلی یعنی گرون نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه حبوبات و مغزها، گروه گوشت و تخم مرغ در حد متعادل مصرف گردد.

وی با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد، عنوان نمود: ویتامین های گروه آهن، روی و ید به یادگیری یاری می نمایند و با مصرف سبزی های تازه، شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، حبوبات و انواع گوشت ها این ریزمغذی ها تامین می شوند. برای جلوگیری از کمبود ید هم باید از نمک یددار تصفیه شده در تهیه غذاها استفاده گردد. البته توصیه می گردد که نمک کم مصرف گردد، اما همان مقدار کم از نوع یددار و تصفیه شده و دارای مجوزهای بهداشتی باشد که ید مورد احتیاج بدن تامین گردد.

عبداللهی اظهار داشت: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن احتیاج بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می گردد.

وی با تاکید براینکه از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات در ایام امتحانات باید پرهیز گردد، توضیح داد: این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.

اهمیت مصرف صبحانه در افزایش کارایی مغز

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه نمود: در صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند شیر، تخم مرغ، نان سبوس دار و عسل استفاده گردد. مصرف یک صبحانه خوب و کامل می تواند 20 تا 25 درصد انرژی مورد احتیاج بدن را در روز تامین کند و از آنجا که بیشتر امتحانات صبح برگزار می شوند، اهمیت این وعده غذایی هم بیشتر می گردد.

وی گفت: صبحانه یا ناهار 2 ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می دهند و به همین دلیل وعده های غذایی باید 2 ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه یا ناهار تا زمان شروع امتحان نیز می توان از انواع میوه ها یا اندکی بیسکویت یا کاکائوی تلخ استفاده کرد.

اهمیت خواب کافی در کارکرد حافظه

عبداللهی در ادامه به برخی توصیه های تغذیه ای اشاره و بیان نمود: مواد کافئین دار مانند چای و قهوه و حتی برخی شکلات ها که دارای کافئین هستند، اگرچه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می شوند، اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می گردد. متاسفانه بیشتر دانشجویان ما این اشتباه را می نمایند که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار می مانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل می گردد تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه می نمایند. حتی برخی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان به مصرف قرص هایی که موجب بیدار ماندن بیش از حد می گردد، متوسل می شوند و این در حالی است که خواب مسئله بسیار مهمی است و کاهش ساعات آن موجب کاهش تمرکز و راندمان یادگیری دانشجویان می گردد، برای داشتن خواب راحت در شب قبل از امتحان، یک لیوان شیر گرم پیش از خواب میل نمایند و از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود 6 ساعت قبل از خواب پرهیز نمایند.

وی ادامه داد: در وعده ناهار پیش از امتحانات نیز از خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات ها مانند، برنج زیاده روی نکنید و همچنین از مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ نموده در ظهر امتحان بپرهیزید! که در موقع امتحان دچار خواب آلودگی نشوید. آب میوه های صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد اضافه نمودنی مناسب نیستند. آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می نمایند، استرس زا هستند. مصرف آب میوه خانگی و تازه مناسب است.

وی با بیان اینکه شیر ومواد لبنی (ماست، پنیر)، سبزی ها ومیوه ها در حد توصیه شده به نشاط دانش آموز یاری می نماید، گفت: مصرف آب و شیر و لبنیات تسکین بخش هستند و می توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند. مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان نمود: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبک و غذاهایی که انرژی شان به مرور آزاد می گردد، استفاده نمایند، غلات و موادی حاوی کربوهیدرات های پیچیده که بیشتر در نان های سبوس دار مثل نان سنگک یافت می گردد و مقدار فیبر آنها بالاست، سبب کاهش استرس در افراد می گردد.

مصرف صبحانه سبب کنترل استرس می گردد

عبداللهی با تاکید بر اینکه در ایام امتحانات نباید وعده های غذایی را حذف کرد، گفت: صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می گردد.

وی تاکید نمود: دانش آموزان در ایام امتحانات از خوردن غذاهای چرب و شور به خصوص فست فودها باید خودداری نمایند، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می شوند و در شرایط استرس زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش از جمله سوء هاضمه و تهوع اختلال ایجاد می نمایند. قبل از امتحان از خوردن غذای سنگین خودداری نمایند. زیرا غذای سنگین موجب خواب آلودگی می گردد.

عبداللهی در خاتمه تاکید نمود: مصرف انواع مغزها مانند بادام، گردو، فندق، به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند و به یادگیری و تمرکز حواس یاری می نمایند به عنوان میان وعده در ایام امتحانات توصیه می گردد.

منبع: مهر

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 18 تیر 1400 بروزرسانی: 18 تیر 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1609

به "دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند ، عوارض غذاهای شیرین و چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانش آموزان بدون صبحانه امتحان ندهند ، عوارض غذاهای شیرین و چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید