تفاوت کراتین مو و ریباندینگ چیست و کدام یک بهتر است؟
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، این روزها همه در پی این هستند که ظاهری آراسته و مرتب داشته باشند و با صرف کمترین وقت و هزینه این کار صورت بگیرد. داشتن موی صاف راحت ترین روشی است که موها همواره مرتب به نظر برسد. پس اگر دارای موهای حالت دار یا فر هستید و از اینکه دایٔم سشوار یا اتو مو دستتان است خسته شدید ما به شما روش های صافی مو را معرفی و مقایسه کنیم.
در این مقاله تفاوت کراتین مو و ریباندینگ که دو روش پرطرفدار صافی مو است کاملاً آنالیز شده تا شما برترین انتخاب را داشته باشید.
تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
نکات کلیدی
- روش اجرای ریباندینگ و کراتین فرق دارد.
- ماندگاری کراتین کمتر از ریباندینگ است.
- کراتین مو مناسب موهای رنگ شده نیز هست اما ریباندینگ را روی موهای دکلره شده و آسیب دیده نمی توان انجام داد.
- کراتین مو کارکرد درمانی دارد اما ریباندینگ فقط ظاهر زیبایی به موی شما می دهد و شرایط سلامت موی شما را تغییر نمی دهد.
- مدت زمان اجرای کراتین کمتر از ریبتندینگ است.
کراتین مو چیست و کارش چیست؟
کراتین مو، در واقع روشی است درمانی برای تقویت و ترمیم موهای آسیب دیده که در کنار این کار باعث صافی مو نیز می شود. کراتین کردن که به آن صاف نماینده معجزه گر نیز می گویند، روشی موقت برای صافی و احیای مو است.
یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده ساختار مو، مولکول های کراتین است که با استفاده زیاد و طولانی مدت از اتو، سشوار و انواع مواد شیمیایی مانند رنگ و دکلره ساختار آن در مو آسیب می بیند. موی آسیب دیده که دچار کمبود کراتین شده است حالتی مات و کدر دارد و مستعد خشکی، شنمایندگی و موخوره است.
فرایند کراتین کردن مو، احیا ساختار آسیب دیده مو به یاری یک سری مواد شیمیایی است که با تکنیک های خاصی صورت می گیرد. کراتین کردن مو ابتدا باعث ایجاد درخشندگی و شادابی و بعد از آن صافی موقتی است.
ریباندینگ مو چیست و کارش چیست؟
ریباندینگ روشی است که برای صاف کردن دایٔمی مو به یاری مواد شیمیایی و صاف نماینده ها گفته می شود. در این روش ساختار مو، حالت فر و مجعد آن از بین می رود که صافی ژاپنی نیز نامیده شده است.
آمونیوم تیوگلیکولات ماده اصلی است که در ریباندینگ یا همان صافی ژاپنی استفاده می شود. این ماده باعث می شود ساختار شیمیایی مو که مانند زنجیر با آمینواسیدها متصل هستند، تغییر کند. این زنجیره ها، باعث متفاوت بودن حالت های مو که فر، صاف و موج دار هستند، در افراد می شوند.
در فرایند ریباندینگ، پروتیٔین های مو شکسته می شود و بازسازی زنجیره مو باعث صاف شدن و براقی آن می شود. در این روش ساختار مولکولی مو کاملاً تغییر می نماید و مناسب موهای رنگ و دکلره شده نیست.
در سال 1890 اولین بار این روش روی موی سر آفریقایی ها صورت گرفت که دارای موهایی وز و ضخیم هستند اما بعدها در سال 1992 در آمریکا به ثبت رسید.
تفاوت کراتین مو و ریباندینگ چیست
اگر بخواهیم در خصوص تفاوت کراتین مو و ریباندینگ شرح دهیم، می توان به چندین مورد مهم اشاره نمود. در ظاهر هر دو روش برای صافی مو به کار می رود اما روش اجرایی و ویژگی های متفاوتی که دارند باعث تفاوت زیاد آنان می شود.
تفاوت کراتین مو و ریباندینگ مو را می توان در 5 بخش کلی شرح داد که در ادامه ما تمام اطلاعات مورد نیاز را برای شما جمع آوری نموده ایم.
- روش اجرای ریباندینگ و کراتین فرق دارد.
- ماندگاری کراتین کمتر از ریباندینگ است.
- کراتین مو مناسب موهای رنگ شده نیز هست اما ریباندینگ را روی موهای دکلره شده و آسیب دیده نمی توان انجام داد.
- کراتین مو کارکرد درمانی دارد اما ریباندینگ فقط ظاهر زیبایی به موی شما می دهد و شرایط سلامت موی شما را تغییر نمی دهد.
- 5 مدت زمان اجرای کراتین کمتر از ریباندینگ است.
تفاوت ریباندینگ و کراتین مو در اجرا چیست؟
در ریباندینگ به منظور صاف کردن موها از مواد شیمیایی استفاده می شود؛ در واقع پس از ریباندینگ، موها حالت صاف و شلاقی موی ژاپنی ها را به خود می گیرد و بی حالت هستند و ساقه موها به صاف یک دست تغییر داده می شوند.
در ریباندینگ مواد شیمیایی به عمق و ساختار اصلی مو نفوذ می نماید و آن را تغییر می دهد که مو صاف و لخت دیده می شود؛ اما کراتین برای ترمیم ساختار پروتیٔین مو انجام می شود و حالت درمانی دارد. هدف اصلی از کراتین، درمان مو و تأمین پروتیٔین آن است که در کنار آن به مو صافی نیز می دهد.
پس مهم ترین تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در مواد استفاده شده در آن است که در ریباندینگ مواد شیمیایی به کار می رود و فقط برای لخت و صافی مو است اما در کراتین از مواد طبیعی استفاده می شود که برای بهتر شدن شرایط مو انجام می شود.
دیگر تفاوت کراتین مو و ریباندینگ این است که مواد کراتین، لایه های بیرونی مو را پوشش می دهد و به عمق مو نفوذ نمی نماید و به صورت سطحی ساقه مو را ترمیم و احیا می نماید. در ریباندینگ مواد شیمیایی به کار رفته، با حرارت زیاد و اتو، موها را به طور دایٔم صاف می نماید وساختار مو را به کل عوض می نماید. به دلیل قوی بودن این مواد، رطوبت و آب درون ساقه مو به کل از بین می رود و مو با وسایل حرارتی مانند سشوار و اتو حالت نمی گیرد و فر نمی شود.
ریباندینگ روی موهای رنگ شده صورت نمی گیرد و بعد از انجام آن تا 3 روز شسته و یا حتی شانه نباید بشود.
یک سری مراقبت خاص و استفاده از شامپوهای مخصوص بعد از کراتین و ریباندینگ باید صورت بگیرد که در مرکزی که این کار را انجام می دهید، به شما شرحات لازم داده خواهد شد.
ماندگاری ریباندینگ و کراتین مو چقدر است؟
در کراتین کردن چون لایه های بیرونی مو و ساختار کوتیکول مو اصلاح می شود، ماندگاری محدودی دارد. با هر بار شستشو به همراه آلودگی هایی که روی مو قرار گرفته است، مواد کراتینه هم از روی مو پاک می شود. کراتین بین 4 تا 6 ماه روی مو می ماند و بعد از آن مو تماماً به حالت قبل برمی شود و فر و مجعد می شود. اگر می خواهید موهایتان به مدت طولانی صاف بماند ضروری است هر 6 ماه یک بار کراتین را انجام بدهید.
کیفیت محصولات استفاده شده و نوع مو نیز با ماندگاری کراتین ارتباط مستقیمی دارد. اگر شما بعد از انجام کراتین مراقبت های بعد از آن را به درستی رعایت کنید باعث می شود کراتین به مدت بیشتری روی موی شما باقی بماند.
ریبادنینگ ماندگاری طولانی و دایٔمی دارد و شستشوی مو تأثیری روی آن ندارد. در این روش موها تا کوتاه نشوند به همان حالت صاف می ماند و تنها موهای تازه رویش شده، به حالت فر و مجعد هستند که البته باعث ناهماهنگی مو می شود.
مقایسه مزایا و معایب کراتین و ریباندینگ مو
زمانی که تفاوت کراتین مو و ریباندینگ مو را مقایسه می کنیم به یک جمع بندی کلی درباره معایب و مزایا آن می رسیم که در ادامه درباره آن شرح می دهیم.
کراتین کردن مو برای افرادی که موی مجعد دارند مناسب است اما اگر موهای شما بسیار ضخیم و فرفری شدید هست، طبق تجربه این کار مناسب شما نیست. کراتین مو مناسب موهای رنگ شده نیز هست اما ریباندینگ را روی موهای دکلره شده و آسیب دیده نمی توان انجام داد.
ریباندینگ چون صافی دایٔمی می دهد نیاز به ترمیم و تکرار ندارد اما کراتینه نهایت 6 ماه دوام دارد و بعد از آن نیاز است که دوباره تکرار شود.
ریباندینگ در چند مرحله انجام می شود که نیازمند زمان زیادی است اما کراتین در مدت زمان کمتری نیز صورت می گیرد.
از آنجایی که در ریباندینگ مواد بیشتر نیاز است و حساسیت بالایی دارد و چندین ساعت طول می کشد، هزینه بیشتری نیز دارد.
بعد از ریباندینگ کاری نمی توان روی مو انجام داد و حالت پذیر و رنگ پذیر نیست اما بعد از کراتین می توانید موهایتان را حالت دهید و رنگ و هایلایت نیز انجام دهید.
پس اگر تنوع طلب هستید و دوست دارید حالت، فرم و رنگ موهای خود را زود به زود تغییر دهید به این نکات توجه کنید.
مقایسه قیمت ریباندینگ و کراتین مو
یک مورد دیگر از تفاوت کراتین و صافی ژاپنی (ریباندینگ) در قیمت آن است. در ریباندینگ چون مواد و وقت بیشتری استفاده می شود و نیازمند تخصص بیشتری است قطعاً هزینه بیشتری (تقریباً 3 برابر) به نسبت کراتین کردن دارد.
گر می خواهید دقیقاً قیمت کراتین مو و ریباندینگ را بدانید به شما پیشنهاد می کنیم که به آرایشگری معتبر که کار حرفه ای انجام می دهند، مراجعه کنید تا با تماشا قد و حجم مویتان هزینه را به شما اعلام نمایند. تجربه نشان داده است اگر در کنار صافی، ویتامینه مو نیز انجام دهید به سلامتی مویتان یاری زیادی میکنید؛ هم چنین قیمت ویتامینه مو در انجام همزمان کنار صافی به صرفه تر است.
مقایسه درمان مو با کراتینه و ریباندینگ
کراتین مو بستگی به اندازه و حجم مو در چندین مرحله صورت می گیرد و شبیه ویتامینه کردن مو است و حالت درمانی دارد اما نتیجه آن از ویتامینه بیشتر معین می شود. ریباندینگ فقط ظاهر زیبایی به موی شما می دهد و باعث می شود همواره موهای مرتبی داشته باشید اما شرایط سلامت موی شما را تغییر نمی دهد.
آیا کراتین مو بهتر است یا ریباندینگ مو
اینکه کراتین مو بهتر است یا ریباندینگ کاملاً بستگی به نوع موی شما و سلیقه و تصمیمات آیندتان برمی شود. انجام صافی مو به هر روشی، عوارضی خواهد داشت که شما باید با انتخاب سالنی حرفه ای که مطمیٔن هستید برترین مواد را به کار می برند و پرسنلی کاربلد دارند، آن را به حداقل برسانید.
ما یک سری نتیجه گیری کلی برای شما دسته بندی کردیم که شما با دانستن این نکات ومقایسه دو روش بتوانید برترین تصمیم را بگیرید.
کراتین کردن مو
- قیمت مناسب
- مدت زمان اجرا کمتر
- احیا بیشتر موهای آسیب دیده
- قابل انجام روی موهای رنگی و دکلره
- ماندگاری موقت 6 ماهه
- وجود مراکز تخصصی زیاد
ریباندینگ یا صافی ژاپنی
- صافی دایٔمی
- اصل بودن مواد
- تغییرات اساسی در ساختار مو
- مدت زمان اجرا زیاد
- هزینه زیاد
سخن پایانی
ما در این مطلب طبق تجربه کاربران 2 روش پرطرفدار صافی مو را به شما کامل معرفی کردیم و تفاوت کراتین مو و ریباندینگ را از هر بخش و عنوانی آنالیز کردیم. شما با دانستن این نکات می توانید تصمیمی درست بگیرید و روشی که مناسب شما و موهایتان است را انتخاب کنید. ما و کاربران سایت خرسند می شویم که اگر تجربه ای از انجام این کار دارید با ما در میان بگذارید.
منبع: آچاره