برترین روش تهیه تخم مرغ آب پز
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، برای داشتن یک شام فوری یا حتی یک صبحانه عالی، گاهی فقط به یک اجاق گاز، یک قابلمه و یک عدد تخم مرغ احتیاج دارید. اما واقعیت این است که حتی عاشقان این غذای حاضری هم همواره آن را با کیفیت دلخواهشان درست نمی نمایند و درست در لحظه ای که پوست تخم مرغ را جدا می نمایند، می فهمند که هنوز هیچ چیز برای چیدن یک سفره ساده اما دوست داشتنی آماده نیست. در این مطلب ما به فکر همان افراد هستیم. کسانی که یک زرده آبدار و یک سفیده سفت شده را گاهی با هیچ غذای دیگری عوض نمی نمایند. در این مطلب طرز تهیه تخم مرغ آب پز حرفه ای را همراه با زمان لازم برای آبپز کردن آن با شما درمیان می گذاریم.
مواد لازم
- تخم مرغ به تعداد افراد
- آب به مقدار پوشاندن تخم مرغ ها
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه تخم مرغ آب پز
سراغ روش های عجیب نروید
پختن تخم مرغ ایده آل گرچه ساده به نظر می رسد اما فوت و فن هایی هم دارد. برای مثال باید بدانید که اگر تخم مرغ آبپز شما به مقدار کافی پخته شده باشد، در اطراف زرده تخم مرغ آب پز ایده آل حلقه سبزی را مشاهده نمی کنید، بلکه زرده این تخم مرغ حالت کرمی دارد.
آدم های مختلف، روش های متفاوتی را برای پخت تخم مرغ آب پز امتحان می نمایند. برخی ها می گویند وقتی آبی که تخم مرغ را در آن قرار داده اید جوش آمد، آن را از روی اجاق بردارید و برای 15 دقیقه کنار بگذارید و برخی دیگر می گویند برای پخت ایده آل آن، می توانید به مدت 30 دقیقه تخم مرغ را در فر قرار دهید. اما از آنجا که تخم مرغ آب پز یک غذای فوری است، طبیعی است که همه آدم ها حاضر به صرف چنین زمانی نیستند و ترجیح می دهند زود بشقاب غذایشان را روی میز بگذارند.
در برخی از دستورها هم گفته شده که می توان تخم مرغ را برای آبپز شدن، به مدت پنج دقیقه در زودپز برقی قرار داد. اما واقعیت این است که برای پختن یک تخم مرغ آبپز ساده، نیازی به این همه مقدمه چینی و بیرون آوردن وسایل برقی از کابینت وجود ندارد.
به شیوه سرآشپزها عمل کنید
تخم مرغ هایی که از یخچال بیرون آورده اید را در یک قابلمه قرار دهید و به مقدار ای رویشان آب سرد بریزید که آب تا دو سانتی متر بالاتر از تخم مرغ ها بیاید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله ای با حرارت بالا قرار دهید. وقتی که آب به جوش آمد، تایمر را روشن کنید و برای پختن یک تخم مرغ آب پز سفت و خوشمزه، قابلمه را بین شش تا هفت دقیقه روی حرارت میانه قرار دهید.
چقدر وقت بگذارم کافی است؟
- برای داشتن تخم مرغ عسلی، قابلمه را بعد از به جوش آمدن آب برای چهار تا پنج دقیقه روی حرارت میانه قرار دهید.
- بعد از گذشت پنج دقیقه سفیده تخم مرغ تقریبا می پزد اما زرده آن نرم می ماند.
- تخم مرغ شما حتی بعد از شش دقیقه پختن هم تا مقدار ای نرم می ماند.
- بعد از گذشت هفت دقیقه، سفیده تخم مرغ کاملا سفت می گردد اما زرده حالت کرمی اش را از دست نمی دهد.
- با گذشت هشت دقیقه، زرده آغاز به سفت شدن می نماید.
- بعد از گذشت 9 دقیقه، زرده و سفیده تخم مرغ شما کاملا سفت می شوند.
چند نکته
- سعی کنید از تخم مرغ تازه استفاده نکنید و اگر سراغ تخم مرغ محلی می روید، حداقل یک هفته بعد از تخم گذاشتن مرغ پخت آن را آغاز کنید.
- برای سرو تخم مرغ آبپز در پی ایده های جالب باشید و به جای یک غذای حاضری آن را به فینگر فود تبدیل کنید.
- در زمان پخت نصف قاشق چای خوری نمک در آب بریزید.
- بعد از پخت، تخم مرغ ها را در آب سرد بگذارید تا خنک گردد و سپس پوستشان را بگیرید.
- می توانید تخم مرغ های پخته شده را سوخاری کنید.
- تخم مرغ نپخته را قبل از گذاشتن در یخچال نشویید.
- تخم مرغ های اضافه را با پوست در یخچال نگهداری کنید. آنها تا چند روز بعد از پخت هم قابل مصرف هستند.