برای تمدن سازی اسلامی، مأنوس شدن با کتاب از ملزومات است

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، به گزارش خبرنگاران، مصطفی هنرمند؛ دبیر شورای کتاب دانشگاه جامع امام حسین (ع)، درباره تأسیس شورای کتاب در این دانشگاه، بیان نمود: در محیط دانشگاه اساتید و دانشجویان با کتاب مأنوس هستند و شورای کتاب این دانشگاه به سمت کتاب های عمومی تمایل داشته و به معرفی آن ها می پردازد.

برای تمدن سازی اسلامی، مأنوس شدن با کتاب از ملزومات است

وی ادامه داد: در شورای کتاب دانشگاه به حوزه هایی همچون ادبیات، شعر، داستان، مذهبی ، دفاع مقدس و پایداری پرداخته می شود. اعضای این شورا جمعی از علاقه مندان به کتاب هستند که فضای چاپ و نشر کتاب در کشور را در جلسات آنالیز می نمایند و از میان کتاب های برگزیده، مسابقات کتابخوانی نیز برگزار و جوایزی درنظر گرفته می شود.

معاون روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با تأکید بر اینکه کتاب صندلی خود را در بین مردم دارد، گفت: ما در شورای کتاب دانشگاه، این علاقه مندی را حفظ نموده و تقویت می کنیم و سعی داریم سرانه مطالعه را در بین دانشجویان افزایش دهیم.

هنرمند با بیان اینکه یکی از وظایف شورای کتاب دانشگاه شناسایی و رصد فضای چاپ و نشر کشور است، ادامه داد: کتاب خواص زیادی دارد و برای تمدن سازی عظیم اسلامی، مأنوس شدن با کتاب از ملزومات است.

کتاب اقیانوس بیکرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد

وی درباره اهمیت و صندلی باارزش کتاب، اعلام کرد: کتاب اقیانوس بیکرانی است که ناشناخته های بسیاری دارد. هرکس به فراخور حالش دل به ژرفای کتاب سپرده و با انبانی پُر باز می شود. در این دریای عمیقِ معرفت، گوهرهای نابی وجود دارد که تنها کوششگران چیره دست می توانند به آن دست یابند.

دبیر شورای کتاب دانشگاه جامع امام حسین (ع)، اضافه نمود: کتاب میراثی ماندگار و پدیده ای شکوهمند و باارزش است که زندگی بشر را روشن می نماید. خداوند عظیم معجزه ابدی آخرین فرستاده اش را کتاب قرار داد؛ کتابی که سرآمد همه کتاب هاست.

هنرمند با بیان اینکه آیین آسمانی ما، پرچمدار کتاب و کتابخوانی است، گفت: اگر در تاریخ اسلام کاوش کنیم، این حقیقت را که اسلام، دین اندیشه و معرفت، آیین دانش و معنویت است به روشنی درمی یابیم. ما وارث نظام گرانبها و فرهنگ پویا و تمدن والای اسلامی هستیم، تا با برخورداری از آثار مکتوب در راه احیای این فرهنگ بکوشیم.

معاون روابط عمومی این دانشگاه ادامه داد: کتاب در طول سالیان دراز، سرگذشتی تلخ و شیرین داشته است، زمانی در غربت و تنهایی و زمانی در اوج شکوفایی بوده، اما نقش برجسته و سازنده کتاب در تکامل فردی و اجتماعی مشهود است. سزاوار نیست به چنین عنصر مهمی کم توجه بوده و آن را فراموش کنیم.

لزوم آنالیز ریشه های کهن و مانای کتاب با نگرشی نو

وی با تأکید بر اینکه کتاب را باید یکی از زیباترین و مهم ترین جلوه های فرهنگی دانسته و آن را از گرانسنگ ترین پدیده ها و میراث بشر به حساب آوریم، اظهار کرد: شکوه این ارزش را باید در تابش اَلَّذی عَلَّمَ بِالقَلَم؛ پروردگاری که به قلم آموخت جستجو کنیم. خداوند یگانه به قلم و حرمتش سوگند یاد نموده و معجزه همیشه جاوید آخرین سفیر سعادت را کتاب آسمانی دانسته است. این نشانه روشن، افزون بر پیشینه پربار فرهنگیان و شمار کتاب ها و کتابخانه ها و کتاب نگاران و نام آوران، ما را ترغیب می نماید، ریشه های کهن و مانای کتاب را با نگرشی نو، به آنالیز بنشینیم.

دبیر شورای کتاب دانشگاه جامع امام حسین (ع)، اضافه نمود: کتاب مثل خورشید، فضای زندگی ما را روشن نموده و نور و گرمی می بخشد. کتاب مانند باران بر سرزمین دل ها می بارد و گلبوته های اندیشه را بارور نموده و طراوت می بخشد. کتاب، نقش پرندگان را به انسان ارزانی می دارد و او را به پرواز در آسمان اندیشه رهنمون می نماید.

نقش کتاب در پویایی جامعه

هنرمند با بیان اینکه کتاب در پیشرفت های روزافزون بشر، در عرصه دانش و نوآوری و فرهنگ، نقش فعال داشته، گفت: بی شک آنهایی که گام های بلندی در وادی ادب و فرهنگ و دیگر زمینه ها برداشته اند، با کتاب و کتابخوانی بیگانه نبوده اند. تمامی ادیان آسمانی و مردان عظیم تاریخ، به وسیله کتاب جاودانه مانده اند و این گویای اهمیت عنصر کتاب در پویایی جامعه است. روابط و تبادل فرهنگی جوامع بشری نیز در پرتو کتاب پررونق شده است.

وی ادامه داد: باعث تأسف است عادت به مطالعه هنوز در جامعه ما رواج نیافته و هنوز عده ای کتاب و حتی روزنامه مطالعه نمی نمایند. باید برای رشد فرهنگ عمومی کوشش کنیم تا همه اهل مطالعه باشند. به هنگام کارهای روزمره، رفت و آمد و در دیگر فرصت های زندگی، لحظه های ارزشمندی وجود دارند که می توانیم از آن بهترین بهره را ببریم و همت کنیم. همراه خود، کتاب یا هر سرگرمی مفید و آموزنده دیگری را داشته باشیم تا عمر و وقتمان هدر نرود. زمان های بسیاری از دست می دهیم که فرصت آن باز نمی شود و از بسیاری از لحظه های آموختن، کمترین سود و استفاده را می بریم! راستی چرا همیشه کتاب یا هر آفرینش فرهنگی ممکن، در دست و کنار و همراه ما نیست!؟

معاون روابط عمومی دانشگاه جامع امام حسین (ع)، اعلام کرد: کتاب، ابزار مناسبی برای بازتاب نور و جلوه جمال فرهنگ اسلامی و انسانی بر دل های ما است. در پرتو کتاب می توانیم شکوفایی و سرسبزی و بالندگی فرهنگ دینی و انسانی را به نظاره بنشینیم و خودمان را برای رشد و تعالی آماده کنیم.

تأکید دین اسلام بر مطالعه و کسب دانش

هنرمند گفت: فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، در گذشته و حال، هزاران کتاب در رشته های مختلف نوشته و به بشر هدیه داده است، آثاری که در میان کتاب های دیگر، مثل آفتاب عالمتاب و همچون نسیم بهاران، روح نواز و سلامتی بخش است. پاسداری از این میراث شکوهمند می تواند یکی از وظایف ما باشد. نگارش و چاپ و نشر کتاب خوب و یاری به گسترش فرهنگ کتابخوانی، می تواند یکی از تکالیف مهم همه فرهنگ دوستان به شمار آید.

دبیر شورای کتاب دانشگاه جامع امام حسین (ع)، با بیان اینکه کتاب غذای روح آدم است، اضافه نمود: کتاب خواندن، آزادی است. شکستن دیوار جهل و نادانی، شکستن حصار ندانستن ها. از زندان تاریک ناآگاهی بیرون رفتن و به دنیای روشن و پرتحرک دانایی و آگاهی قدم گذاشتن؛ پاینده باد رهایی و آزادی از جهالت. تمام ادیان آسمانی به وسیله کتاب جاودانه ماندند و روابط فرهنگی جامعه بشری از پوشش کتاب و تبادلات فرهنگی تقویت شده است. دین اسلام تأکید زیادی بر مطالعه و کسب دانش دارد. در فرهنگ و تمدن اسلامی، کتاب صندلی ویژه ای دارد. کتاب دروازه ای بر گستره دانش و معرفت است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 6 تیر 1400 بروزرسانی: 6 تیر 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1588

به "برای تمدن سازی اسلامی، مأنوس شدن با کتاب از ملزومات است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای تمدن سازی اسلامی، مأنوس شدن با کتاب از ملزومات است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید