تاکید رئیس سازمان سینمایی بر ایجاد محدودیت اکران بعد از رده بندی سنی
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، رئیس سازمان سینمایی دیشب درباره آیین نامه رده بندی سنی فیلم های سینمایی که انتشارش با واکنش های متفاوتی روبرو شده، شرح داد و تاکید نمود ایجاد محدودیت اکران برای فیلم هایی که مشمول این رده بندی قرار گیرند، قطعی است.

حسین انتظامی در حاشیه اختتامیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان درباره بندی از این آیین نامه که اشاره به ایجاد محدودیت اکران برای فیلم های درجه بندی شده می نماید و آیا این بند منجر به محدودیتی تازه برای فیلمسازان نمی گردد، گفت: این مورد ارجاع شده است به نظام نامه اکران. بالاخره ما در این مورد از کلمه محدودیت سنی استفاده می کنیم و در این شرایط طبیعتا باید این محدودیت در اکران نیز نمودی داشته باشد.
این شرح انتظامی همان مشکل ماده 4 آیین نامه رده بندی سنی فیلم ها را برجسته می نماید. چون خود رده بندی سنی نوعی ایجاد محدودیت و عامل کاهش تعداد تماشاگران فیلم ها است و دلیلی برای دخالت مجدد دولت برای محدودتر کردن نمایش فیلم هایی که دچار رده بندی سنی می شوند، وجود ندارد.
او در جمع خبرنگاران درباره اینکه در ابتدای آیین نامه تصریح شده که صرفا کاربرد مشورتی برای خانواده ها دارد و چگونه در یکی از بندها اشاره به ایجاد محدودیت در ظرفیت اکران آن هم از سوی سازمان سینمایی شده است، شرح داد: برای اجرا، حتما طرح کارکرد مشورتی دارد و رویکرد اصلی ما فرهنگسازی است. برای همین هم در همه اقلام تبلیغاتی تمام موارد هشداردهنده در کنار لوگوی مربوطه درج می گردد. برای همین هم در آیین ذکر شده که مسئولیت اجرای آیین نامه برعهده سینمادار نیست و این خود خانواده ها هستند که باید به آن توجه داشته باشند تا ان شاءالله در ادامه فرهنگسازی هم صورت بگیرد. تأکید شده که محدودیت اکران، در نظام نامه پیش بینی خواهد شد.
رده بندی سنی ممیزی دوم نیست
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به این سوال که آیا این نظام نامه موجب ایجاد یک ممیزی دوم در فرآیند اکران نخواهد شد هم گفت: قطعا اسم این نظام نامه ممیزی نیست. مخصوصاً که کاملاً جنبه تعاملی دارد. در آیین نامه تصریح شده است که پلان هایی که توسط هیأت حایز درجه بندی تشخیص داده می شوند، از سوی هیأت به تهیه نماینده اعلام می گردد و انتخاب با تهیه نماینده است که آیا می خواهد فیلمش با درجه بندی اکران گردد یا خیر. این یک نوع نظام نظارتی تازه ای است که یکطرفه نیست.
لزومی به حضور همه اعضای هیات در همه جلسات نیست
انتظامی در پاسخ به سوالی درباره کیفیت همراهی چهره های شاخصی همچون عماد افروغ، رضا امیرخانی، مصطفی رحماندوست و… که به نظر می رسد حضور مستمر آن ها در قالب یک گروه جامع برای آنالیز آثار سینمایی، اجرایی نباشد، شرح داد: این گروه اعضایی هستند که طبق پیش نویس ارائه شده جلساتی می گذارند، فیلم ها را می بینند و اعلام نظر می نمایند. با توجه به تعداد فیلم هایی که این کارشناسان باید آنالیز نمایند، پیش بینی ما این است که لااقل هفته ای یک جلسه باید داشته باشند تا بتوانند فیلم هایی که از طرف شورای پروانه نمایش و معاون سازمان به آن ها معرفی می گردد را آنالیز نمایند.
رئیس سازمان سینمایی با تایید این نکته که همه فیلم های سینمای ایران الزاما توسط این هیأت آنالیز نخواهد شد، درباره لزوم حضور همه افراد شاخص این فهرست در جلسات این هیأت گفت: حد نصاب به رسمیت رسیدن جلسات با توجه به اینکه 30 نفر هستند، قرار است در آیین نامه داخلی معین گردد. از این منظر شاید لازم نباشد همه این اعضا در همه جلسات حضور داشته باشند و مهم معین حد نصاب است که قرار است در اولین جلسه خود این افراد به جمع بندی برسند.
9410
منبع: آی سینما