آلودگی هوا روند پوکی استخوان را تسریع می کند
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، به گفته محققان دانشگاه کلمبیا شهر نیویورک، سطوح بالای اکسید های نیتروژن در هوا تأثیرات پیری طبیعی بر تراکم استخوان در ستون فقرات را تقریباً دو برابر می کند.
محققان داده های یک جمعیت متفاوت قومی متشکل از 161000 زن یائسه را در یک مطالعه طولانی مدت سلامت زنان در ایالات متحده بررسی کردند. برای تخمین سطوح قرار گرفتن در معرض آلاینده ها، از جمله PM 10 (ذرات کوچک آلودگی هوا)، مونوکسید نیتروژن، دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد، محققان از آدرس خانه شرکت کنندگان استفاده کردند.
دود ناشی از اگزوز ها در ترافیک جاده ای و گاز های گلخانه ای از نیروگاه ها، عاملان اصلی تولید اکسید های نیتروژن هستند.
تراکم استخوان در هنگام ثبت نام در مطالعه و پس از یک، سه و شش سال با استفاده از اسکن DEXA میزان گیری شد. اسکن ها شامل کل بدن، کل باسن، گردن و ستون فقرات کمر بود.
محققان می گویند که میزان تأثیر اکسید های نیتروژن بر تراکم ستون فقرات کمری به میزان 1.22 درصد آسیب های سالانه خواهد بود. آن ها خاطرنشان کردند که این میزان تقریباً دو برابر تأثیر سالانه سن بر روی هر یک از نقاط تشریحی ارزیابی شده است.
محققان بر این باورند که این اثرات از طریق مرگ سلول های استخوانی از طریق آسیب اکسایشی و مکانیسم های دیگر رخ می دهد.
دکتر دیدیر پرادا، محقق ارشد، گفت: یافته های ما تأیید می کند که کیفیت پایین هوا ممکن است یک عامل خطر برای از دست دادن استخوان باشد.
پرادا در بیانیه خبری دانشگاه گفت: برای اولین بار، ما شواهدی داریم که نشان می دهد به ویژه اکسید های نیتروژن عامل اصلی آسیب استخوان هستند و ستون فقرات کمری یکی از مستعدترین مکان های این آسیب است.
به گفته محققان، زنانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند در معرض خطر بیشتری قرار دارند: از هر دو زن بالای 50 سال حدود 1 نفر به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان می شود.
منبع: فرارو