پیاده روی اربعین؛ آغازی برای تمدن عظیم اسلامی

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، پیاده روی اربعین عبادتی در حال حرکت است که در عین مظهر وحدت و همکاری و نزدیکی بین ملت ها، آغازی برای تمدن عظیم اسلامی است و فرهنگ تنبلی را از بین می برد.

پیاده روی اربعین؛ آغازی برای تمدن عظیم اسلامی

گروه دانشگاه خبرنگاران- زهرا ایزدی*؛ اسلام دو بال اصلی دارد، یکی فرهنگ عاشورایی و دیگری فرهنگ مهدویت. فرهنگ عاشورایی همچنان پابرجاست، ولی متاسفانه به فرهنگ مهدویت کمتر توجه می گردد و گاهی هم مغفول واقع می گردد. اما سوال اینجاست مگر عاشورا مقدمه ای برای ظهور نیست؛ پس چگونه می گردد بگوییم عاشورا پابرجاست و مهدویت مورد غفلت واقع شده؟

کمتر از چند روز دیگر تا بزرگترین اجتماع عظیم انسانی باقی مانده است، واقعه ای که سیل عظیم عاشقان ولایت را به سمت هدفی مشترک می کشاند، هدفی که گویای عدالت، آزادی، ظلم ناپذیری و نماد شاخص ایستادگی برای تحقق جامعه مهدویت است. چرا می گوییم این حرکت عظیم به سمت بزرگ پرچمدار عدل و آزادی زمینه ساز جامعه ظهور است؟

چون می توان هر سه مقدمه اصلی تشکیل تمدن اسلامی را به وضوح در آن مشاهده کرد که عبارت اند از:

1- فراگیری و سیل مشتاقان خاندان عصمت و طهارت که از هر شهر و دکمک با رنگ و زبان و نژاد های مختلف از تمام روزمرگی های زندگی دست می کشند و قدم در جهت پیاده روی اربعین می گذارند. حتی اگر بشنوند که جهت سخت و سخت است و از لحاظ امنیتی شاید برایشان خطر ایجاد گردد، انگیزه شان را از دست نمی دهند، که هیچ؛ بلکه مشتاق تر هم می شوند و با شور بیشتری شرکت می نمایند.

2- فراگیری و نوع دوستی و اخلاق مداری که به مدت حداقل یک ماه عجیب موج می زند و حتی پایین ترین فرد از لحاظ مالی و خانوادگی هم سعی می نماید به نوعی در این اجتماع شریک باشد، با وجود شرایط سخت مالی و مشغله های مختلف زندگی، اما کافیست سخن از حکومت عدالت دنیای مطرح گردد که شروعش با حرکت به سمت شروع نماینده این نهضت دنیای است دیگر کسی سر از پا نمی شناسد و به هر نحوی وارد میدان می گردد، و اتفاقی رقم می خورد که نظیرش را در هیچ کجای دنیا با ملاک و معیار های مادی نمی توان یافت.

3- فراگیری اتحاد، عدالت و صلح دنیای، مفهومی که آرمان همیشگی مردم دنیا بوده و گا ها با الفاظ و کلمات مختلفی آن را بیان نموده اند مانند دهکده دنیای و...، اما همواره در آرزویش به سر برده اند، ولی در کشوری به اسم عراق که سال 2002 از جانب کشوری که مدعی رهبری دنیا است با نیت شوم لقب محور شرارت را گرفته است، سالی یکبار صلح دنیای محقق می گردد و زن و مرد و پیر و جوان و سفید و سیاه کنار یکدیگر قدم برمی دارند و مفهوم صلح را به صورت واقعی به رخ دنیایان می کشند.

با وجود این سه مقدمه که هر سال در جلوی چشمان هر بیننده ای که فقط کافیست بخواهد ببیند اتفاق می افتد، میفهمیم که پیاده روی اربعین عبادتی در حال حرکت است که در عین مظهر وحدت و همکاری و نزدیکی بین ملت ها بودن، شروعی برای تمدن عظیم اسلامی است و فرهنگ تنبلی را از بین می برد و انسان را به حرکت وامی دارد که در اصل ریشه در حضور آقا امام زمان (عج) در این اجتماع عظیم دارد.

نباید سطح اربعین را به یک سفر عاطفی تنزل دهیم و بدانیم که این یک سفر برای آینده اسلام است و ما که وارثان این فرهنگ بزرگ هستیم رسالتی برگردنمان است که ابعاد آشکار و پنهان اربعین را برای دیگر افرادی که توفیق حضور ندارند یا نسبت به این واقعه آگاهی ندارند نمایان سازیم و سعی کنیم ذات واقعی این سفر و فریاد های حضرت زینب (س) را به گوش همگان برسانیم.

درواقع الان زمان نصرت اسلام و امام حسین (ع) و امام زمان (عج) هست و در این سفر نشان خواهیم داد که هرچقدر سختی های راه بیشتر گردد و سنگ اندازی ها افزایش یابد انگیزه وارثان حسین و کمک نمایندگان حضرت حجت بیشتر و بیشتر خواهد شد.

*زهرا ایزدی- دبیر فرهنگی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل

انتشار یادداشت های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط خبرنگاران نیست و صرفاً منعکس نماینده نظرات گروه ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 1 آذر 1398 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 404

به "پیاده روی اربعین؛ آغازی برای تمدن عظیم اسلامی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیاده روی اربعین؛ آغازی برای تمدن عظیم اسلامی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید