نقش رهبران محلی در توسعه گردشگری اجتماع محور
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، میراث آریا/ این خبر پیرامون نقش رهبران محلی در توسعه گردشگری اجتماع محور برای شما مخاطبان گرامی نگارش شده است.

گردشگری در جوامع محلی، نواحی کوچک و روستاها و محیط های پیرامونی بومی، دارای جذابیت های خاص بوده و مخاطبان آن نیز برای استفاده از انواع جاذبه های طبیعی و انسانی، اعم از آبشارها، رودخانه ها، طبیعت بکر و آب وهوا و منظره ها طبیعی و بعلاوه بناهای تاریخی و آثار باستانی و آداب و رسوم و جشن های محلی به این نواحی سفر می نمایند و به علت ذات این نوع گردشگری، گردشگران به ناچار با زندگی و حیات این گروه از ساکنان محلی امتزاج و آمیختگی پیدا می نمایند.
این آمیختگی اگرچه به عنوان یک فرصت برای توسعه گردشگری و انتقال تجربه دو طرفه بین گردشگران و اجتماعات محلی محسوب می گردد لیکن چونان چاقوی تیز برنده و دو لبه ای است که باید از ظرافت ها و حساسیت های آن به درستی بهره گرفت. در غیر این صورت بدون شک منجر به ایجاد آسیب در این مقاصد شده و موجب شکل گیری مسائل و تنش های محلی بین گردشگران و جوامع محلی و جوامع محلی بین یکدیگر می گردد. برای پرهیز از چنین اتفاقی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که استفاده از ظرفیت حضور رهبران محلی یکی از آن موارد است.
نقش رهبران محلی به عنوان افراد اثرگذار، تصمیم ساز و تصمیم گیر بسیار مهم و حیاتی است. در اجتماعات کوچک و محلی، قوانین غیررسمی و عرفی بدون شک بر قوانین رسمی غلبه داشته و اساساً قوانین رسمی غالباً با ملاحظات مسائل عرفی اجرا می گردد، زیرا مسائل در این منطقه ها به حدی پیچیده، تودرتو و بدون مرز بوده که بر خلاف شهرها، رعایت کامل قوانین رسمی زندگی در این نواحی را سخت و غیر ممکن می نماید. در این شرایط رهبران محلی هستند که عموماً زمام امور به دست آنهاست.
گردشگری و مقوله گردشگران پدیده ای است که جدیداً به جامعه محلی اضافه شده و زمینه ایجاد مسئله را دامن زده است. رهبران محلی که به صورت عرفی به عنوان حاکم و قاضی نقش آفرینی می نمایند، تأثیر بسیار زیادی در توسعه گردشگری دارند زیرا آنها می توانند با درنظر گرفتن ملاحظات و جنبه های مختلف مسائل و قدرت تصمیم گیری، چالش های گردشگری در نواحی محلی را با تدبیر حل نموده و مسائل را کاسته و راه توسعه گردشگری پایدار را هموار نمایند. آنها می توانند با تشکیل تعاونی و با ترغیب ساکنان برای عضویت، منافع جمعی را از گردشگری ایجاد نمایند.
آنها می توانند با قدرت نفوذ خود در مدیران محلی و منطقه ای، منابع اقتصادی و اعتباری بیرونی را برای بهبود شرایط گردشگری به نواحی محلی جذب نمایند. رهبران محلی می توانند با نفوذ کلام و اثربخشی رفتار گردشگران را متوجه شرایط جامعه محلی نموده و حضور آنها در چنین محیط هایی با خاطرات خوب همراه گردد. رهبران محلی با تدبیر خود، منافع گردشگری را به نحوی می توانند توزیع نمایند که اکثریت جامعه محلی از گردشگری منتفع شوند.
آنها توانایی حل تنش های بین جامعه محلی بر سر حضور گردشگران در مقاصد را دارند و با میان داری و برگزاری نشست بین طرفین درگیر، مسائل آنها را به نحوی مناسب حل نموده و مسائل را کاهش می دهند. آنها با ایفای نقش رهبری و مدیریت خود، در جمع آوری منابع محلی برای تأمین زیرساخت های اولیه، نقش مؤثری برای خدمات رسانی در گردشگران داشته تا از این طریق منافع بلندمدت برای ساکنان فراهم گردد. آنها با اثرگذاری خود می توانند صندوق گردشگری خرد محلی ایجاد و با منابع اقتصادی خرد را برای توسعه گردشگری فراهم نمایند. نقش رهبران محلی در توسعه گردشگری اجتماع محور بسیار مهم و حیاتی است.
منبع: همگردی