غلط هایی که در زبان فارسی امروز رایج شده اند!

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، این روزها در بعضی نوشته ها با غلط های املایی مواجهیم که بیم تغییر خط و زبان فارسی را به جان ما می اندازد.

غلط هایی که در زبان فارسی امروز رایج شده اند!

به گزارش خبرنگار ، زبان فارسی بخشی از هویت فرهنگی ایرانیان است و از خط فارسی برای نگارش این زبان بهره می بریم. زبان فارسی سه دوره تاریخی پهلوی، فارسی میانه و فارسی دری را پشت سر گذاشته است. زمانی خط ایرانیان خط میخی بود؛ همان خطی که امروزه در کتیبه های هخامنشیان در تخت جمشید دیده می گردد. با ورود اسلام به ایران ایرانیان با خط عربی آشنا شدند و از این خط برای نگارش استفاده کردند. با این تفاوت که در زبان عربی چهار حرف پ ژ گ چ وجود ندارد و اینگونه خط فارسی شکل می گیرد که امروز از طریق آن می نویسیم.

  • غلط های مصطلحی که در زبان فارسی رایج شده اند

تغییر خطی که در زمان ورود اسلام به ایران روی داد، برای سهولت در نگارش کلمات بود. ایرانیان کلمات عربی را که به زبانشان وارد شد با تلفظ دیگری استفاده کردند و به گونه ای آن کلمات با زبان فارسی عجین شد که امروزه تشخیص عربی بودن ریشه آن ها تا حدی مشکل است و به نوعی این کلمات فارسی شده در ایران به کار رفت.

با ایجاد نهضت ترجمه در ایران خط فارسی تغییری نمی کند؛ تنها کلماتی به زبان فارسی افزوده می گردد. کلماتی که بعضی از آن ها در زبان فارسی رواج می یابند. فرهنگستان زبان و ادب فارسی از ابتدای تاسیس تا به امروز برای این واژه ها معادل هایی می سازد و بعضی از این معادل ها در زبان امروز استفاده می شوند. تا این دوران با غلط های املایی روبرو هستیم؛ غلط هایی که بیم تغییر خط فارسی را در جان علاقه مندان به این خط و زبان می اندازد. امروز با بحران غلط های املایی در زبان فارسی روبرو هستیم.

این روز ها با مشکل بزرگی در خط فارسی روبرو هستیم و آن نوشتار هایی است که اگر اصلاح نشوند، به تغییر خط فارسی در نسل جدید تبدیل می شوند و در دوران بعد ماندگار خواهد شد. تا پیش از این مشکل ما در زمینه غلط های املایی در حد نگارش بگزار به جای بگذار بود، اما الان مشکل فراتر از این حرف هاست.

تا پیش از این استفاده از های غیرملفوظ مطابق با قواعدی بود که برای استفاده از آن وجود دارد، اما امروز این حرف را به جای کسره به کار می برند. در صورتی که این حرف را تنها می توان به جای فعل است در زبان محاوره استفاده کرد و نوشت این کتاب مال منه. اما امروز می نویسیم کتابه من که کاملا غلط است.

یا اینکه کلمه آقا را به صورت عاقا می نویسیم. ما در زبان فارسی حرف عا نداریم تنها حرف آ در زبان فارسی دیده می گردد. اینگونه غلط های املایی یا ناشی از بی سوادی نسل جدید است یا اینکه مسائل دیگری در این بین مطرح است که به آن توجهی نمی گردد و از دید ما پنهان مانده است.

بخش دیگری از غلط های املایی در حروف اضافه زبان فارسی اتفاق می افتد. به جای حروف اضافه به و که از حرف ب و ک با کسره استفاده می نمایند. این تغییری است که در خط فارسی اتفاق افتاده است. از سوی دیگر افعالی مانند به دست آوردن را به صورت بدست آوردن می نویسند که کاملا غلط است. در این کلمات حرف اضافه وجود دارد و باید حرف اضافه را به صورت مستقل نوشت نه اینکه های غیرملفوظ آن را حذف کرد و به فعل چسباند.

مسئله دیگری که در خط فارسی رخ می داد و اکنون تاحدی کاهش یافته است فینگیلیش نویسی است. خط فارسی برای نگارش زبان فارسی به کار می رود و باید برای نگارش به زبان فارسی از این خط بهره برد؛ نه اینکه از حروف انگلیسی برای نگارش خط فارسی استفاده کرد. نباید آنچه برای زبان ترکی استانبولی رخ داد برای زبان فارسی هم اتفاق بیفتد. الان برای نگارش زبان ترکی استانبولی از حروف انگلیسی استفاده می نمایند!

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 17 آبان 1399 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1150

به "غلط هایی که در زبان فارسی امروز رایج شده اند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غلط هایی که در زبان فارسی امروز رایج شده اند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید