طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با روشی مجذوب کننده و طعمی که تا به امروز نچشیده اید!
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، کمپوت سیب زرد خانگی از جمله خوراکی های خوشمزه و لذیذی است که می توان به آسانی در منزل تهیه کرد. اما کمپوت سیب چگونه درست میشود ؟

در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی ، ابتدا سیب را بشویید، پوست گرفته و به میزان دلخواه برش بزنید. یک قابلمه آب را روی حرارت گذاشته و پس از به جوش آمدن، شکر و گلاب را اضافه کنید. وقتی شکر در آب حل شد، برش های سیب، آب لیموترش تازه و زعفران را داخل قابلمه بریزید. زمانی که سیب نرم شد، میزانی از شربت را از قابلمه خارج نموده و پس از خنک شدن، قوام آن را امتحان کنید. در 5 دقیقه انتهای پخت نیز چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید تا چند جوش بخورد و سپس آن را خارج کنید. در نهایت کمپوت سیب را داخل ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید.
در بالا طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را به طور خلاصه گفتیم، اگر این سوال برای شما پیش آمده است که چجوری کمپوت سیب درست کنیم و تمایل دارید تا نحوه تهیه آن را به شکل کامل یاد بگیرید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
کمپوت سیب خانگی | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت کمپوت سیب | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
ویدیو طرز تهیه کمپوت سیب به روش ساده
در این مقاله مراحل طرز تهیه کمپوت به روش ساده معرفی شده است، اما برای راحتی بیشتر، شما می توانید فیلم طرز تهیه کمپوت سیب را تماشا کنید. پس از تماشا این ویدئو، به پاسخ سوال خود می رسید که چطور کمپوت سیب درست کنم ؟
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/02/کمپوت-سیب.mp4
طرز تهیه کمپوت سیب زرد خانگی ساده و خوشمزه
انواع کمپوت همانند کمپوت سیب بسیار محبوب هستند و به عنوان دسر بعد از غذا و میان وعده یا هنگام بیماری برای بازگشت قوای جسمانی مصرف می شوند. در این بین اگر با طرز تهیه کمپوت سیب خانگی آشنا باشید، می توانید این کمپوت خوشمزه را به عنوان تزیین نماینده کیک و شیرینی و انواع پای و تارت نیز بهره ببرید. هواداران این کمپوت شیرین و دلپذیر به قدری زیاد هستند که معمولا کمتر کسی پیدا می گردد که از خوردن آن صرف نظر کند. کمپوت سیب طرز تهیه آسانی دارد و می توان آن را در منزل تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب خانگی
مواد پایه در درست کردن کمپوت سیب را می توان سیب، شکر و گلاب دانست. با این حال، تصمیم داریم در این مقاله دستور پخت ویژه ای را به شما پیشنهاد دهیم که علاوه بر مواد معمول، شامل موادی مانند زعفران و دارچین است. البته شما می توانید هر آنچه را که نمی پسندید، از دستور تهیه حذف کنید؛ اما توصیه می کنیم دستور آماده سازی زیر را برای یکبار هم که شده امتحان کنید تا خودتان متوجه تفاوت آن با سایر رسپی ها شوید. در هر صورت، مواد لازم در طریقه پخت کمپوت سیب برای 6 نفر یا طرز تهیه کمپوت سیب یک کیلو به شرح زیر است. برای طرز تهیه کمپوت سیب 2کیلو باید میزان مواد اولیه را دو برابر کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
سیب | 1 کیلو |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | 2 قاشق مرباخوری |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
آب | به میزان کافی |
دستور پخت کمپوت سیب و مراحل طرز تهیه کمپوت سیب روی گاز
در این بخش روش تهیه کمپوت سیب به صورت مرحله به مرحله، مانند طرز تهیه کمپوت توت فرنگی خانگی، بیان شده است. مراحل طرز تهیه کمپوت سیب در قابلمه را با دقت مطالعه کنید تا بفهمید که کمپوت سیب چطوری درست میشه !
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/08/14.Kompote-Sib-Khanegi.mp3- مرحله اول: برای درست کردن کمپوت سیب خانگی، ابتدا سیب های سالم و درشت را که بافتی استخوانی دارند انتخاب نموده و برگ و دم برگ آن ها را جدا کنید. سپس سیب ها را به خوبی شسته و خشک کنید. حالا پوست تمام آن ها را به دقت بگیرید و قسمت میانی سیب ها را که شامل هسته میوه است، جدا کنید.
- مرحله دوم: اکنون باید سیب ها را به فرم دلخواه برش بزنید. شما می توانید از شکل حلقه حلقه کردن یا چهارقاچ استفاده نموده یا مانند برش های معمول کمپوت های کارخانه ای، تنها سیب را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. دقت داشته باشید که مانند طرز تهیه کمپوت هلو ، برش ها نباید خیلی کوچک و ریز شوند؛ زیرا ممکن است در حین پخت، سیب ها له شده و کمپوت سیب جذابی به دست نیاید.
- مرحله سوم: اکنون داخل یک قابلمه مناسب آب ریخته و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید. وقتی آب به مرز جوشیدن رسید، شکر یا خاک قند را به همراه میزانی گلاب به قابلمه اضافه کنید و مواد را کمی هم بزنید. اکنون باید شکیبا باشید تا آب به جوش آمده و شکر به خوبی حل گردد.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرزتهیه کمپوت سیب خانگی، اندکی آب لیمو تازه را به محلول آب و شکر بیفزایید. بعد از 5 دقیقه، نوبت به اضافه کردن سیب های اسلایس شده می رسد. سیب ها را داخل قابلمه ریخته و اندکی هم بزنید تا به خوبی با آب و شکر مخلوط شوند. اگر در سطح محتویات قابلمه کف ایجاد شد، آن را جمع نموده و دور بریزید.
- مرحله پنجم: در مدتی که منتظر هستید تا سیب ها به خوبی نرم و پخته شوند، زعفران را با آب جوش روی حرارت ملایم دم نموده و کنار بگذارید. در این حین، حتما بارها کمپوت را هم بزنید و از میزان قوام و غلظت آن مطلع شوید. در نهایت، زعفران غلیظ و دم نموده را روی محتویات قابلمه ریخته و مواد را هم بزنید.
- مرحله ششم: برای اطمینان از پختن و نرم شدن بافت سیب، یکی از آن ها را به همراه میزانی از شربت کمپوت در یک ظرف ریخته و برای 2 تا 3 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس با انگشت بافت چسبنده و کش دار شربت و بعلاوه میزان پختگی سیب را آنالیز کنید. اگر سیب ها پخته بودند، آن ها را از قابلمه خارج نموده و شربت را با 1 تکه چوب دارچین برای مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در غیر این صورت، اجازه دهید تا سیب ها به مدت 5 تا 10 دقیقه با چوب دارچین پخته شوند.
- مرحله هفتم: در آخرین مرحله از تهیه کمپوت سیب و دارچین ، چوب دارچین را بعد از کمی جوش خوردن از قابلمه خارج کنید. وقتی که شربت به قوام مطلوب رسید و سیب ها بافت نرم و رضایت بخشی داشتند، زیر حرارت را خاموش نموده و برای چند دقیقه به مواد استراحت دهید.
- مرحله هشتم: ظرفی شیشه ای و تمیز را برای نگهداری کمپوت سیب آماده کنید. در نهایت، شیشه ها را با کمپوت گرم پر نموده، درب آن ها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
در مراحل بالا، طرز تهیه کمپوت سیب روش ساده را شرح دادیم؛ البته شما می توانید در ادامه، با روش های دیگر از طرز پخت کمپوت سیب نیز آشنا شوید.
طرز تهیه کمپوت سیب گلاب
روش درست کردن کمپوت سیب گلاب هم تفاوتی با رسپی بالا ندارد. فقط دقت داشته باشید که در صورت شیرین بودن سیب ها، میزان شکر را کمتر کنید.
- مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه کامپوت سیب گلاب، سیب ها را تمیز نموده، پوست بگیرید و خرد کنید. یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و زمانی که به مرز جوشیدن رسید، شکر و گلاب را اضافه کنید.
- مرحله دوم: وقتی شکر در آب حل شد، آبلیمو و پس از آن سیب را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله سوم: مواد را هم بزنید و در سرانجام زعفران دم نموده را اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در 5 دقیقه انتهای پخت نیز چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید تا چند جوش بخورد و سپس آن را خارج کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت کمپوت سیب را داخل ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید.
در این طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با سیب گلاب هم می توانید بنا بر ذائقه خود، از میزانی زعفران، گلاب و دارچین استفاده نموده یا کمپوت را به صورت ساده و با طعم و رنگ طبیعی سیب آماده کنید. البته در نظر داشته باشید که وجود آب لیموترش لازم است و نباید از دستور کمپوت سیب حذف گردد.
طرز تهیه کمپوت سیب با عسل
در هر دو روش بالا شما می توانید به جای شکر از عسل طبیعی بهره ببرید. شکر در صورت غلیظ شدن می تواند کمپوت شما را کاراملی تر کند، اما عسل طعم دلچسب و لذیذی به کمپوت شما خواهد داد. طرز تهیه کمپوت سیب با عسل را مطابق مراحل زیر دنبال کنید:
- مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت سیب بدون شکر ، یک قابلمه آب روی گاز گذاشته و زمانی که آب به جوش آمد، عسل و گلاب را اضافه کنید.
- مرحله دوم: وقتی ترکیب آب و عسل یکدست شد، آبلیمو و سیب را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله سوم: در ادامه زعفران را اضافه نموده، کمپوت را هم بزنید و قوام آن را کنترل کنید.
- مرحله چهارم: در دقایق انتهای پخت، چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید و پس از کمی جوشیدن، آن را خارج کنید.
- مرحله پنجم: در انتها کمپوت سیب و عسل را داخل ظرف شیشه ای بریزید.
نکته: ویژگی هایی از قبیل ضد باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست و یاری به هضم غذا از موارد مربوط به خواص عسل طبیعی است. برای تشخیص عسل طبیعی نیز می توان به ویژگی هایی مانند غلظت، طعم و عطر خاص آن توجه کرد.
کمپوت سیب فوری
کمپوت سیب به زمان چندانی برای آماده شدن احتیاج ندارد و شما می توانید بعد از سردشدن، آن را نوش جان کنید. طرز تهیه کمپوت سیب خانگی در زمانی کوتاه تر یاری می نماید تا میزان ویتامین و دیگر مواد مغذی سیب چندان از بین نرود. در این روش تنها باید مدت زمان حرارت تماشا سیب ها داخل قابلمه را کاهش دهید. شما می توانید به جامانده کمپوت را در ظرف شیشه ای مناسبی بریزید و در جای خنک نگه دارید تا هر زمان که دوست داشتید، بهره ببرید.
با توجه به اینکه کمپوت در زمان کوتاهی آماده می گردد، گزینه ای مناسب برای پذیرایی های فوری خواهد بود. به علت راحتی و سرعت حاضر شدن کمپوت ها، سعی کنید آن ها را با حجم کمتر درست نموده و تازه تر مصرف کنید.
فوت و فن های تهیه کمپوت سیب و رازهای خوشمزه شدن آن
در این بخش توجه شما را به لیستی از نکات ساده، اما مهم در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی جلب می کنیم:
- فرقی نمی نماید سیب انتخابی شما سفید باشد یا سرخ، اما مهم است که بافت استخوانی و محکم داشته باشد. این فوت و فن کمپوت سیب برای جلوگیری از وا رفتن و له شدن سیب ها اهمیت زیادی دارد.
- در نحوه درست کردن کمپوت سیب ، باید سیب ها را پس از پوست کندن، به صورت درسته و کامل نپزید؛ زیرا در صورت خرابی و کرم خوردگی سیب ها، شما از وجود آن ها بی اطلاع مانده و موقع سرو متوجه خواهید شد.
- در کلیه مراحل پخت حرارت را زیاد نکنید، چرا که ممکن است مواد ته گرفته یا بد رنگ شوند.
- همان طور که گفتیم، در طریقه درست کردن کامپوت سیب می توانید به جای شکر یا خاک قند از عسل نیز بهره ببرید. البته، دقت داشته باشید که معمولا عسل، شیرینی شکر را ندارد.
- در دستور درست کردن کمپوت سیب خانگی ، چوب دارچین نباید بیش از حد در کمپوت بجوشد، زیرا موجب تیره رنگ شدن و تلخ مزگی کمپوت خواهد شد.
- با اینکه عطر و مزه گلاب و آب لیموترش خوشایند است، اما در مصرف آن ها افراط ننموده و به میزان کم بسنده کنید.
- در طریقه درست کردن کمپوت سیب سعی کنید که شربت کمپوت را خیلی غلیظ نکنید، چراکه احتمال شکرک زدن کمپوت افزایش می یابد.
- در طرز تهیه شربت کمپوت سیب می توانید بخشی از شربت کمپوت را از سیب ها جدا نموده و به صورت شربت مصرف کنید.
روش نگهداری کمپوت سیب و جلوگیری از کپک زدن کمپوت سیب
پس از آشنایی با طرزدرست کردن کمپوت سیب و رسیدن به پاسخ این سوال که چگونه کمپوت سیب درست کنیم ؛ یکی از دیگر سوالات مهم، نحوه صحیح نگهداری این کمپوت است. علاوه بر اینکه در طرز تهیه کمپوت سیب باید بعضی نکات ریز و درشت را مدنظر قرار دهید، برای نگهداری و مصرف این کمپوت خوشمزه نیز نکاتی وجود دارد که اگر از آن ها بی خبر باشید، ممکن است زحمات شما به هدر برود. برای آنکه بتوانید طرز تهیه کمپوت سیب خانگی با ماندگاری بالا را دنبال کنید، توصیه می کنیم که سیب های تازه و بدون لک را مورد استفاده قرار دهید.
در طرز تهیه کمپوت سیب خانگی بایستی شیشه های کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمه ای قرار دهید که حاوی میزانی آب (تا نصف ارتفاع شیشه ها) است. با این کار، هوای داخل شیشه های کمپوت تخلیه شده و می توانید کمپوت را برای مدت تقریبی 2 تا 4 ماه نگهداری کنید.
از انواع کمپوت خانگی، در شیشه هایی تمیز، کاملا خشک و با دربی فلزی نگهداری کنید. دقت داشته باشید که وجود آب در داخل ظرف، احتمال کپک زدن و خراب شدن کمپوت را بالا می برد.
خواص و فواید سیب
پس از آشنایی با روش های طرز درست کردن کمپوت سیب ، اکنون این سوال پیش می آید که سیب چه خواصی برای بدن دارد؟ برای سیب فواید فراوانی عنوان شده است، تا آنجا که انگلیسی ها عقیده دارند که خوردن روزانه یک عدد سیب، انسان را از ملاقات دکتر بی احتیاج می نماید. از جمله فواید و خواص درست کردن سیب می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- حفظ طراوت و شادابی پوست
- کاهش علائم بیماری های پوستی
- کاهش فشارخون، حتی با بوییدن سیب
- تمیز کردن فضای دهان، دندان و لثه از باکتری
- تقویت مینای دندان
- جلوگیری از نقرس و درد مفاصل
- آرامش بخشی
- تسکین دردهای میگرنی
- کاهش بیماری های عفونی و سرماخوردگی
- خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهاب
- پیشگیری از ابتلا به سرطان
کمپوت سیب را حتما امتحان کنید…
در این مطلب به این سوال شما پاسخ دادیم که چطوری کمپوت سیب درست کنم و روش های مختلفی را برای درست کردن کمپوت سیب خانگی آموزش دادیم. حالا طرز تهیه کمپوت سیب خانگی را می دانید و با نکات آموزش کمپوت سیب آشنا هستید. بنابراین، پیشنهاد می کنیم آموزش درست کردن کمپوت سیب را پیش برده و این کمپوت خوشمزه را حتما در منزل تهیه کنید.
البته، اگر برای طرز تهیه کمپوت سیب به روش ساده ، سیب در خانه ندارید؛ می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، وارد قسمت سفارش آنلاین میوه شده و سیب موردنظر خود را سفارش دهید. پیک های خبرنگاران ، میوه موردنظر شما را با برترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن، به محل آدرس شما ارسال خواهند کرد. با خرید انلاین میوه از خبرنگاران ، تهیه کمپوت سیب خانگی سریع تر پیش می رود.
سوالات متداول
برای افزایش ماندگاری کمپوت سیب چه کنیم؟
در طرز تهیه کمپوت سیب با ماندگاری بالا ابتدا دقت کنید که سیب ها کاملا تازه و سالم باشند تا کمپوت ماندگاری بیشتری داشته باشد. بعلاوه شیشه ای که کمپوت در آن می ریزید را به خوبی تمیز و خشک کنید. در ادامه، شیشه های کمپوت را به صورت وارونه، در قابلمه ای قرار دهید که حاوی میزانی آب است. با این کار، هوای داخل شیشه های کمپوت تخلیه شده و می توانید کمپوت را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید.
چگونه کمپوت سیب را با طعم دارچین تهیه کنیم؟
در 5 دقیقه انتهای پخت کمپوت، یک چوب دارچین را داخل قابلمه بیندازید و اجازه دهید تا با کمپوت بجوشد. در نهایت زمانی که کمپوت را از روی شعله برداشتید، چوب دارچین را خارج کنید.
آیا کمپوت سیب را بدون شکر هم می توان درست کرد؟
بله، در این روش به جای شکر از عسل استفاده می نمایند تا نتیجه نهایی یک کمپوت سیب سالم تر باشد. البته توجه داشته باشید که عسل، شیرینی شکر را ندارد.
منبع: اسنپ فود