ایران بیانیه شورای همکاری خلیج فارس را به شدت محکوم کرد
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، ایران به تندی به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس واکنش نشان داد. سخنگوی وزارت خارجه ضمن محکوم کردن اتهامات تکراری و بی اساس نشست شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران گفت: هیچگونه مداخله ای را در برنامه هسته ای، موشکی و امور مرتبط با سیاست های نظامی و دفاع بازدارنده خود برنمی تابیم.
چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به میزبانی عربستان سعودی بعد از نزدیک به چهار سال تنش و قطع کامل روابط بین محور ریاض (امارات، بحرین و مصر) با قطر دیروز سه شنبه (16 دی ماه) در شهر العُلا عربستان برگزار گردید و بنا به درخواست پادشاه سعودی این نشست به احترام کوشش های سلطان سابق عمان و امیر سابق کویت برای سرانجام دادن به این تنش و خصومت، نشست سران سلطان قابوس و امیر صباح نام گرفت.
کشورهای شرکت نماینده در این نشست بعد از سرانجام آن بیانیه ای را منتشر کردند و نایف فلاح الحجرف دبیر شورای همکاری خلیج فارس این بیانیه را قرائت کرد. در این بیانیه ادعاهایی بی اساس علیه ایران مطرح شد. برنامه هسته ای ایران، برجام و جزایر سه گانه ایرانی از جمله مواردی بود که در این بیانیه به آن اشاره شده است.
در این بیانیه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر عدم نقض حاکمیت کشورها و هدف قرار دادن امنیت کشورهای عضو تأکید نموده و خواهان تقویت نقش شورای همکاری خلیج فارس به وسیله اتخاذ مواضع سیاسی واحد و افزایش همکاری های راهبردی شدند.
فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی نیز بعد از قرائت بیانیه در پاسخ به سؤال خبرنگاران، ایران را به مداخله در امور کشورهای منطقه و ایجاد جنگ و درگیری در منطقه متهم کرد و گفت که تعامل با تهدید های ایران به یک موضع واحد احتیاج دارد.
محمد بن سلمان ولی عهد سعودی نیز روز (سه شنبه) طی سخنانی در این نشست رفتار ایران در منطقه را تخریب نماینده خواند و گفت: برای مقابله با رفتار تخریب گر ایران با چالش هایی مواجهیم.
ولی عهد سعودی در ادامه ادعا کرد: برنامه هسته ای ایران صلح و امنیت منطقه و دنیا را تهدید می نماید.
واکنش ایران
امروز سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران به ادعاهای مطرح شده در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس پاسخ داد.
او با محکوم کردن اتهامات تکراری و بی اساس وارده در بیانیه سرانجامی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس، آن را حاصل نبود درک محیطی و فرامحیطی، کینه توزی و فشار سیاسی رژیم سعودی بر شورا توصیف کرد و اضافه نمود: در حالی که تصور می رفت با توجه به مصالحه کشورهای خلیج فارس با یکدیگر، کشورهای منطقه در دیدگاه ها و روینمودهای خود در قبال مسائل منطقه که طی دهه های متمادی جز دشمنی و خصومت نتیجه ای در برنداشته است تجدیدنظر نمایند و خطاب جدیدی را برگزینند، اما بعضی اعضای شورا به پیمودن راستا اشتباه و تمسک به پروژه قدیمی ایران هراسی اصرار می ورزند.
سخنگوی وزارت امور خارجه سیاست منطقه ای رژیم سعودی و روینمودهای مخربش در قبال جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها را موجب از دست رفتن بخش عمده ای از ثروت کشورهای همسایه و تبدیل منطقه به انبار تسلیحات شرکت های غربی خواند که زمینه مداخله بیشتر بیگانگان در این منطقه حساس را فراهم نموده و رژیم عربستان با گروگان دریافت شورا و اجلاس های آن و تحمیل دیدگاه های ویرانگر خود، نفرت و خشونت را در منطقه ترویج می نماید.
خطیب زاده اشاره بیانیه این شورا به کاهش تعهدات برجامی ایران را مردود خواند و اضافه نمود: کشورهایی که پیش از این تمام کوشش و سرمایه خود را برای ناکام گذاشتن برجام به کار بسته بودند، اکنون نسبت به اقدامات مشروع ایران که ذیل برجام اجرا شده، معترض شده اند، در حالی که جمهوری اسلامی ایران همیشه به قوانین بین المللی و تعهدات خود پایبند بوده و لذا هیچگونه مداخله ای را در برنامه هسته ای، موشکی و امور مرتبط با سیاست های نظامی و دفاع بازدارنده خود را بر نمی تابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همراهی و حمایت آشکار از تروریسم مالی رژیم آمریکا علیه مردم عظیم ایران از سوی بعضی کشورهای شورای همکاری را به شدت محکوم کرد و آن را متناقض با سیاست حسن همجواری توصیف و اضافه نمود: این موضع گیری در حافظه تاریخی ملت عظیم ایران ثبت خواهد شد.
خطیب زاده ابراز امیدواری کرد کشورهای شورا به جای صدور بیانیه های منسوخ شده که نتیجه ای جز استمرار فرایند مخرب کنونی ندارد، به واقعیات منطقه توجه نموده و روینمودهای خود را به جای تشکیل محور و ائتلاف سازی، به سمت و سوی گفت وگو و همکاری منطقه ای سوق دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه واکنش خود با تاکید مجدد بر مواضع کشورمان، جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب عظیم و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران خواند و توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می نماید.
خطیب زاده اضافه نمود: همه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جزایر در راستای حقوق مسلم و منطبق بر حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور انجام گرفته است و تکرار این مواضع مداخله جویانه به هر شکلی کاملا مردود است و هیچگونه تاثیری بر واقعیت های موجود حقوقی و تاریخی نداشته و نخواهد داشت.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در سرانجام تاکید نمود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه راهبردی و سیاست های اصولی خود همیشه راه چاره حل مسائل منطقه را بر مبنای تعامل و همکاری دانسته و از ابتکارات ایجابی در زمینه توسعه مناسبات، مبتنی بر اصول و قواعد بین الملل استقبال می نماید.
منبع: فرارو