کلینیک سمعک دانیال

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، مراحل تجویز سمعک شامل انجام تست شنوایی اولیه و تعیین میزان افت شنوایی و تعیین سمعک مناسب با افت شنوایی، قالب گیری و تنیظیم می‌باشد.

کلینیک سمعک دانیال

تست شنوایی اولیه شامل ادیومتری راه هوایی و استخوانی (ارزیابی تن خالص) و تست گفتاری و تمپانومتری میباشد. نتایج ادیومتری راه هوایی و استخوانی در گرافی به اسم ادیوگرام و نتایج تست تمپانومتری در گرافی به اسم تمپانوگرام ترسیم میشود. با توجه به ادیوگرام بیمار نوع و میزان کم شنوایی فرد مشخص میشود.

آستانه شنوایی کمترین صدایی است که فرد آزمایش شونده از طریق دستگاه میشنود و پاسخ میدهد. آستانه شنوایی نرمال و طبیعی هم 25 دسی بل یا کمتر از آن میباشد. هر قدر آستانه شنوایی از 25 بالاتر رود افت شنوایی شدیدتر و نیاز به استفاده از سمعک بیشتر میشود.

علادم کم شنوایی شامل چه مواردی است؟

  • آیا اغلب از دیگران درخواست تکرار گفته هایشان را دارید ؟
  • آیا به اعتقاد دیگران مشکل کم شنوایی دارید؟
  • آیا هنگام صحبت کردن با تلفن مشکل شنیدن دارید؟
  • آیا صدای تلویزیون یا رادیو را بلندتر از حد معمول می کنید؟
  • آیا صدای دیگران را می شنوید ولی قادر به تشخیص گفتار آنها نیستید؟
  • آیا در گوش خود صدای زنگ یا وزوز احساس می کنید؟

اگر هر یک از علائم بالا را دارید بهتر است به یک کلینیک شنوایی مراجعه فرمایید. شنوایی شناسان کلینیک شنوایی و سمعک دانیال با استفاده از دستگاه های پیشرفته شنوایی شما را مورد سنجش قرار میدهند.

کلینیک سمعک دانیال

یکی دیگر از تست های مهمی که در ارزیابی شنوایی اولیه انجام میگیرد، تست گفتاری است که بعد از ارزیابی تن خالص و بر مبنای آن انجام میشود. روند این آزمایش همچون ادیومتری تون خالص است، با این تفاوت که به جای استفاده از تون‌های خالص، در اینجا از کلمات استفاده می‌شود. ادیومتری گفتار بسیار مهم‌تر از ادیومتری تون خالص است.

در ادیومتری تون خالص، آستانه شنوایی فرد به دست می آید، ولی در ادیومتری گفتاری، عملکرد دستگاه شنوایی از لحاظ درک کلمات و فهمیدن معنی و مفهوم کلمات بررسی می‌شود.

شایع ترین علت ایجاد کم شنوایی چیست؟

  1. سر و صدای بیش از حد
  2. عفونت گوش
  3. کم شنوایی ناشی از پیری
  4. آسیب به سر و گوش

انواع افت شنوایی:

با توجه به نتایج تست های ادیومتری و تمپانومتری نوع افت شنوایی مشخص میشود که شامل موارد زیر میشوند:

افت شنوایی حسی عصبی: این نوع افت شنوایی درمان دارویی ندارد و تنها راه برطرف کردن مشکلات ناشی از کم شنوایی، سمعک و در موارد کم شنوایی عمیق کاشت حلزون میتواند موثر باشد.

افت شنوایی انتقالی: این نوع افت شنوایی نیاز به مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی برای معاینه و تجویز دارو یا روش جراحی دارد. گاهی موارد در این نوع افت های شنوایی با صلاح دید پزشک سمعک تجویز می‌شود.

افت شنوایی آمیخته این نوع افت شنوایی استانه های راه هوایی و استخوانی هر دو را تحت تاثیر قرار میدهد ولی میزان افت شنوایی راه هوایی بیشتر است. در این مورد هم با صلاحدید پزشک تجویز سمعک میتواند مناسب باشد.

بعد از تعیین نوع و میزان کم شنوایی (از ملایم تا عمیق) در مورد استایل سمعک مناسب برای افت شنوایی و مواردی از جمله استفاده از سمعک به صورت تک گوشی یا دوگوشی و ... با شنوایی شناس صحبت خواهید کرد.

در کلینیک سمعک دانیال تمام ارزیابی ها و پروسه تجویز  تهیه سمعک توسط شنوایی شناسان انجام میشود.

مشکلات رایج سمعک

قطع شدن صدای سمعک: اگر خروجی صدای سمعک یا قالب سمعک و یا میکروفون جرم بگیرد، ممکن است صدا قطع شود. اگر جرم وجود داشت ان را به آرامی تمیز کنید. اگر مشکل ایجاد شده به علت گرفتی خروجی یا ورودی صدا توسط جرم و یا تموم شدن باطری سمعک نبود؛ احتمال دارد سمعک تان آسیب دیده باشد. با متخصص شنوایی شناسیتان تماس بگیرید و یک قرار ملاقات برای حل مشکل سمعک و تعمیر آن تنظیم کنید.

صدای سمعک به اندازه کافی بلند نیست: بررسی کنید که تیوب قالب سمعک دچار پارگی یا ترک نشده باشد. در اینصورت، با متخصص شنوایی شناس خود در صورت نیاز به تعویض تیوب تماس بگیرید.

حتی ممکن است شنوایی شما تغییر کرده باشد. که در این صورت باید به متخصص شنوایی شناس برای ارزیابی شنوایی تان مراجعه کنید و بعد از آن سمعک با شنوایی جدید شما تنظیم شود.

در صورت هرگونه مشکل به کلینیک شنوایی دانیال مراجعه فرمایید تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.

کلینیک شنوایی و سمعک دانیال با کادر مجرب خود سعی در ارائه بهترین خدمات جهت رفع مشکلات ناشی از کم شنوایی دارند. با انجام تست های شنوایی و تعیین نوع و میزان کم شنوایی، سمعک اقدامات مناسب برای مراجعه کنندگان تجویز میشود.

آدرس کلینیک دانیال:

بالاتر از میدان ولیعصر، نرسیده به زرتشت، نبش کوچه روشن، پلاک 1802، ساختمان اطبا، طبقه سوم، کلینیک دانیال

شماره تماس:

02186035909

02186035953

انتشار: 17 شهریور 1400 بروزرسانی: 17 شهریور 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1699

به "کلینیک سمعک دانیال" امتیاز دهید

2 کاربر به "کلینیک سمعک دانیال" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلینیک سمعک دانیال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید