کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار، نیازی به واردات مرغ نداریم

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، نایب رئیس انجمن مرغداران گوشتی گفت: با توجه به پتانسیل صادرات یک میلیون تن مرغ و عدم سازگاری ذائقه مردم نیازی به واردات مرغ منجمد نیست.

کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار، نیازی به واردات مرغ نداریم

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار ، درباره آخرین شرایط بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون مرغداران هر کیلو مرغ را با نرخ مصوب 17 هزار و 100 تومان عرضه می نمایند که با این وجود مرغ با نرخ 24 هزار و 900 تومان باید بدست مصرف نماینده برسد.

وی اضافه نمود: گرچه قیمت تمام شده فراوری بر مبنای نرخ جوجه و سایر مولفه های فراوری بالاتر است، اما تمامی مرغ هایی که در بازار وجود دارد، به وسیله واحدهای مرغداری با نرخ مصوب به کشتارگاه و سپس مراکز صنفی عرضه می گردد که انتظار حداقلی این است که مرغ بعد از کشتار به سبب سودجویی منحرف نگردد.

اسداله نژاد عرضه مرغ با نرخ بالاتر از 24 هزار و 900 تومان را گرانفروشی دانست و گفت: دستگاه های ذی ربط با اعمال نظارت دقیق از گرانفروشی باید جلوگیری نمایند.

این مقام مسئول درباره آخرین شرایط جوجه ریزی اعلام کرد: اندازه جوجه ریزی واحدهای مرغداری به اندازه فراوری بستگی دارد چرا که واحدهای مرغداری این آمادگی را دارند که فراوری را انجام دهند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: گرچه در مورد ظرفیت واحدهای مرغداری مسئله ای وجود ندارد، اما بحث اصلی تامین به موقع نهاده و جوجه ریزی مورد احتیاج واحدهای مرغداری است که متاسفانه تامین جوجه در 2 ماه گذشته دچار چالش شده است.

وی از کاهش نسبی قیمت جوجه یکروزه در بازار اطلاع داد و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه با واردات تخم مرغ نطفه دار به 6 هزار تا 6 هزار و 500 تومان رسیده است که امیدواریم ظرف روزهای آینده به نرخ مصوب برسد .

به گفته اسداله نژاد، با واردات تخم مرغ نطفه دار و عرضه به بازار، شرایط جوجه به سمت متعادل شدن است، درحالیکه هفته گذشته قیمت هر قطعه جوجه به 9 هزار تومان رسیده بود.

این مقام مسئول با انتقاد از تاخیر در تخصیص نهاده دامی اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید به گونه ای برنامه ریزی کند که قبل از جوجه ریزی نهاده در اختیار واحدهای مرغداری قرار گیرد که در مقطع کوتاه 10 تا 15 روزه این اتفاق رخ داد و حال نمی دانیم مجدد چه اتفاقی رخ داد که بعد از جوجه ریزی نهاده در اختیار مرغدار قرار می گیرد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به چالش های پیش روی مرغداران با تاخیر در توزیع نهاده دامی گفت: واحدهایی که بدنبال جوجه ریزی هستند، دان کافی باید در اختیار داشته باشند در غیراین صورت مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد می شوند. مرغدار بعد از تاخیر 10 تا 15 روزه در توزیع نهاده مجبور است مازاد نهاده خود را در انتها دوره به دلیل پاکسازی واحد به سبب رعایت موازین بهداشتی و ضدعفونی در بازار آزاد بفروشد تا خلاء ابتدای دوره را جبران کند، چنانچه در انبار نگهداری کند ممکن است طی بازدیدهای اجرا شده مشکلاتی رخ دهد، از این رو وزارت جهاد به گونه ای باید برنامه ریزی کند که دان مورد احتیاج در زمان مقرر بدست مرغدار برسد.

این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ اعلام کرد: آینده قیمت مرغ بستگی به مدیریت بازار دارد که از سوی وزارت جهاد و وزارت صمت به درستی صورت بگیرد تا اتفاق بدی رخ ندهد چرا که با رها شدن بازار و توزیع مرغ در سطح کشور سوء استفاده هایی رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه احتیاجی به واردات مرغ نداریم، اعلام کرد: کشوری که ظرفیت صادرات یک میلیون تن مرغ دارد، واردات مرغ طنز تلخی است که وجود دارد و همیشه با کنترل بازار فراوری احتیاجی به واردات تخم مرغ نطفه دار و مرغ منجمد برای ذخایر استراتژیک و تامین احتیاج بازار نداریم.

اسداله نژاد با بیان اینکه مصرف مرغ منجمد سازگاری با ذائقه مردم ندارد، گفت: بنابر تجربه سنوات گذشته مردم استقبالی از خرید مرغ منجمد ندارند و امیدواریم شرایط به گونه ای برنامه ریزی گردد که مرغ از فراوری داخل تامین گردد و با کنترل قیمت مولفه های فراوری مردم بتوانند با آرامش مرغ را با نرخ پایین از بازار خریداری نمایند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در انتها با اشاره به اینکه سرانه مصرف مرغ در سطح کشور افزایش یافته است، توضیح داد: بنابر آمار سرانه مصرف مرغ به بیش از 32 کیلوگرم رسیده که با این وجود روزانه 7 هزار تن مرغ در سطح کشور باید عرضه گردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 7 شهریور 1400 بروزرسانی: 7 شهریور 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1687

به "کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار، نیازی به واردات مرغ نداریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار، نیازی به واردات مرغ نداریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید