کانادا برای بازسازی روابط تجاری با چین کوشش می نماید
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، نخست وزیر کانادا روز دوشنبه برای نخستین بار راهی چین شد تا درباره ازسرگیری روابط مالی با دومین شریک تجاری این کشور وارد بحثشود.
جهت دریافت خدمات بازسازی ساختمان مسکونی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
به گزارش خبرنگاران به نقل از بلومبرگ، جاستین ترودو در این سفر که 10 روز به طول می کشد، به پکن، شانگهای، هنگ کنگ و هانگ ژو سفرنموده و بعد در اجلاس گروه G20 شرکت خواهد نمود. این سفر در حالی صورت می گیرد که انتظار می رود سازمان آمار کانادا گزارش کاهش رشد مالی 1.5 درصدی در سه ماهه دوم امسال را منتشر کند. به همین دلیل است که سفر ترودو به چین حائز اهمیت است چراکه میزان سرمایه گذاری چین در بخش انرژی کانادا نیز کاهش یافته است. ترودو در این باره به خبرنگاران گفت: درواقع احتیاج واقعی ما در رابطه با چین تنظیم مجدد روابط است. این در شرایطی است که استفان هارپر نخست وزیر سابق کانادا در هفته گذشته از عالم سیاست استعفا داد و این مسئله به نظر می رسد آغاز تازه ای در روابط چین و کانادا را رقم بزند چراکه در زمان نخست وزیری استفان هارپر بود که چین از سرمایه گذاری های عظیم در حوزه نفتی کانادا محروم شد. در سال 2012 این تصمیم از آن رو گرفته شد که سرمایه گذاران خارجی تسلط و نفوذ کمتری بر نفت کانادا داشته باشند.
بر اساس آمار به دست آمده توسط بلومبرگ، میزان سرمایه گذاری چین در صنایع انرژی کانادا تا مرز 2.19 میلیارد دلار کاهش داشته است. در سال 2013، یک سال پس از تصمیم نخست وزیر وقت کانادا برای کاهش روابط با چین، خریدها از چین تا 343 میلیون دلار کاهش یافت.
بیل مورنو، وزیر دارایی کانادا که ترودو را در سفر به چین همراهی می نماید، اعلام نموده است که کانادا می تواند محدودیت های ایجادشده برای این شرکت ها را برطرف کند. مورنو گفته است که دولت لیبرال کانادا به دنبال تمرکز بر راه هایی برای افزایش میزان تجارت با چین است و به همین دلیل در دیدارها و جلسات پیش رو، این مسئله به شدت دنبال خواهد شد. ترودو نیز 5 روز قبل به همین مسئله تأکید و اعلام نمود که ما به دنبال سرمایه گذاری کشورهای خارجی بر نفت ماسه در کانادا هستیم.
ترودو در حالی به دنبال سرمایه گذاری های بیشتر چین در کانادا است که در مسائل سیاسی قرابت زیادی به سیاست چین ندارد و به گروهی از 7 نفر سران جهان پیوسته است که نسبت به اقدامات چین در دریای چین جنوبی، ابراز نگرانی نموده اند. وی همچنین در خصوص سابقه رفتارهای ضد حقوق بشری چین نیز اظهاراتی داشته است. همین مسئله باعثشده است که تحلیلگران بر این عقیده باشند، تا به امروز در دولت ترودو، سیگنالهای پیچیده و ضدونقیضی به سمت چین فرستاده شده است. در اقدامی دیگر که باعثتعجب چینی ها نیز شده است، موسسه بریتیش کلمبیا، مالیاتی را برای خریداران خارجی املاک و مستغلات در کانادا تصویب نموده است که عمدتاً چینی هایی را که مشغول سرمایه گذاری در بخش املاک ونکوور بودند هدف قرار داده است. ترودو همچنین قبل از اینکه سفری به چین داشته باشد، به ژاپن که رقیب اصلی چین در منطقه آسیای شرقی است داشت که همین مسئله باعثناراحتی و دوری چین از کانادا شد.
قرارداد تجاری با اروپا
از دیگر مسائلی که در سفر ترودو به چین و شرکت در اجلاس G20 موردبررسی قرار می گیرد، فشار به اروپا برای تصویب قرارداد تجاری با این اتحادیه است. کریستیا فریلند، وزیر تجارت بین المللی کانادا که در این سفر ترودو را همراهی می نماید، نماینده و سفیر جدیدی را هفته پیش برای یاری به تصویب این پیمان منصوب کرد و انتظار می رود که عمده گفت و گوهای اجلاس G20 نیز بر همین مسئله متمرکز باشد. بااین حال اگر ترودو به دنبال تنوع بخشیدن به تجارت و رشد مالی کانادا باشد، چین همیشه شریک بسیار مهمی برای این کشور خواهد بود. در شرایطی که تجارت کالا بین کانادا و چین در سال 2015 به 75 میلیارد دلار رسیده که 20 درصد نسبت به سال 2010 افزایش داشته است، این میزان تجارت، تنها یک هشتم از ارزش کل تجارت آمریکا با ایالات متحده است. تمایل ترودو برای ایجاد هماهنگی و موازنه بیشتر در واردات و صادرات به چین، در شرایطی صورت می گیرد که میزان واردات کانادا از چین دو برابر میزان صادرات این کشور است. ترودو دراین باره گفته است: ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که برای تولیدکنندگان ما نیز فرصت دسترسی به بازارهای چین پدید می آید.
منبع: خبرگزاری موج