شرایط نو اقامت در هتل اعلام شد
به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، به گزارش خبرنگاران، جمشید حمزه زاده، رییس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران از به روزرسانی پروتکل بهداشتی در مراکز اقامتی، پیرو مکاتبه و اعلام معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پی اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها در کشور از اول آذرماه 1400 اطلاع داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای خطاب به علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سعید ممبینی، رییس اتاق اصناف ایران بیان کرد: با توجه به توسعه واکسیناسیون، پروتکل بهداشتی در مراکز اقامتی با رویکرد اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها، برای اقدام و پیاده سازی در هتل، متل، مهمان پذیر و مهمانسرا، بومگردی و نظایر آن به روزرسانی شده است و مسؤولیت نظارت آن با معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رییس اتاق اصناف و واحدهای تابعه است.
بعلاوه تاکید شده است، مراکز اقامتی با رعایت پروتکل تازه، مجاز به فعالیت در تمام شرایط رنگ بندی بوده و در صورت تغییر در مصوبات ستاد ملی کرونا مکلف به انجام مصوبات در هر زمان هستند.
وزارت بهداشت هتل ها، متل ها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، مراکز اقامتی گردشگری و بوم گردی و همه مراکز مرتبط را ملزم به رعایت این پروتکل نموده و متذکر شده این مراکز در صورت عدم توانایی رعایت الزامات مرتبط، حق فعالیت نداشته و مسؤولیت این موضوع با رییس اتحادیه یا سازمان مسؤول است.
پروتکل های تازه بهداشتی در مراکز اقامتی
مراکز اقامتی، به شرط انجام واکسیناسیون (یک دُز یا دو دُز) شاغلان یا تست PCR منفی معتبر حداکثر 72 ساعت و رعایت این پروتکل، مجاز به فعالیت طبق طرح هوشمند محدودیت های مصوبه ستاد ملی هستند.
مشاغل این گروه برای ادامه فعالیت، باید دارای کارت واکسیناسیون یا تست PCR منفی 72 ساعته باشند.
صحت سنجی کارت واکسن یا تست PCR منفی 72 ساعته به وسیله ناظران به وسیله سامانه های موجود و در اختیار انجام گردد.
درصورت عدم توجه به واکسیناسیون، با واحد مربوطه مطابق مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به عنوان عدم رعایت پروتکل های بهداشتی برخورد خواهد شد. (از جمله اقدامات قانونی مانند: عدم تمدید کارت بهداشت، و صدور عدم صلاحیت مشاغل برای دریافت پروانه.)
براساس این پروتکل بهداشتی، ارائه یا صحت سنجی کارت واکسیناسیون یا تست PCR مشتریان در ورودی محل، ضروری است. (فرآیند نظارت با استفاده از سامانه موجود و در اختیار و کد QR کارت واکسیناسیون خواهد بود.)
از ورود افرادی که واکسیناسیون انجام نداده اند یا تست PCR منفی 72 ساعته ندارند، باید جلوگیری گردد.
خدمات دهنده موظف است کارت واکسن یا تست PCR منفی معتبر حداکثر 72 ساعته خود را در معرض دید مشتری و ناظر قرار دهد.
دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت ها ترجیحا به صورت آنلاین یا با استفاده از اپ ها و کارت خوان صرفا به وسیله مشتری صورت گیرد.
این پروتکل بهداشتی با یادآوری این که محل های کسب وکار یکی از اماکن تجمع محسوب شده که می تواند سبب انتقال بیماری گردد و از طرفی حفظ سلامت نیروی کار و مراجعان اهمیت بالایی دارد، می گوید ضروری است مقررات ویژه ای به وسیله فاصله گذاری اجتماعی علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای کاهش مواجهات در نظر گرفته گردد، و از تمام مراکز اقامتی خواسته مقررات زیر را الزاما رعایت نمایند:
از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری نموده و یا قبل از ورود به داخل مراکز مذکور به ایشان ماسک ارائه گردد.
ارائه خدمات به افراد بدون ماسک ممنوع است و در صورت مشاهده چنین مواردی صاحب کسب وکار مسؤولیت آن را به عهده خواهد داشت.
فاصله دو متر برای پیشگیری از بروز بیماری رعایت گردد. (رعایت فاصله ایمن بین مهمان/مشتریان، کارکنان، به اندازه حداقل دو متر)
از تجمع در محیط های مشترک از جمله رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار اجتناب گردد.
یکی از برترین روش های فنی و مهندسی برای حذف و یا کاهش مواجهات مستقیم کارکنان با مهمان/مشتری استفاده از موانع فیزیکی شیشه ای یا پلاستیکی برای کاهش مواجهات است؛ لذا از محافظ یا شیلدهای محافظتی (پلاستیکی/ شیشه ای) برای میز صندوق دار، اطلاعات نگهبانی و سایر پرسنلی که مواجهه زیادی با افراد دارند، استفاده گردد.
درصورت مواجهه و روبه رو شدن با مهمان/مشتری حداقل فاصله دومتری را رعایت کنید.
در صورت فعال بودن اتاق استراحت کارکنان و شاغلان، رعایت فاصله ایمن حداقل دومتری رعایت گردد.
در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب کارکنان، از 80 درصد ظرفیت سرنشین خودرو برای جابه جایی کارکنان استفاده گردد.
افزایش تعداد سرویس های ایاب و ذهاب برای رعایت فاصله گذاری ایمن در جابه جایی کارکنان صورت پذیرد.
رعایت فاصله ایمن حداقل دو متر از طرفین در قسمت های عمومی از جمله نمازخانه، سلف سرویس و راستا ورود و خروج الزامی است.
کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتریان/مهمانان.
پرسنل از ازدحام و تجمعات جلوگیری نموده و ارائه خدمات به صورتی انجام گردد که صف ایجاد نگردد.
در محل هایی چون سالن غذاخوری، لابی و نظایر آن، پذیرش مهمان بر اسلاس ظرفیت مکان و با در نظر گرفتن حداقل چهار مترمربع به ازای هر نفر مشخص گردد.
قرار دادن مبلمان و جایگاه مهمان/مسافر در فواصل لازم و ایمن (حداقل دو متر) از یکدیگر و به دور از کارکنان.
حداکثر از 50 درصد ظرفیت آسانسورها استفاده گردد.
رعایت حداقل چهار مترمربع برای هر مهمان در اتاق و سوئیت محل اقامت ضروری است.
چیدمان میز غذاخوری و نشستن مهمانان طوری باشد که فاصله حداقل دو متر رعایت گردد.
در صورت فعال بودن استخر، پروتکل مرتبط با استخرها رعایت گردد.
مدیریت اماکن موضوع این پروتکل موظف است به منظور نظارت بر حسن اجرای پروتکل حاضر از کارشناسان بهداشت محیط آزاد (دارای کد ممیزی و گواهینامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی یا نیروی خرید خدمت دفاتر خدمات سلامت) استفاده کند. حضور این کارشناس به صورت تمام وقت در محل الزامی نیست، اما مستند بازرسی و نظارت باید همواره در اختیار مدیر قرار گیرد.
مسؤولیت حسن اجرای پروتکل حاضر بر عهده مدیریت اماکن موضوع این پروتکل است.
وزارت بهداشت بعلاوه عرضه غذا به شکل سلف سرویس را در مراکز اقامتی واقع در منطقه ها قرمز کرونایی ممنوع نموده است.
برای غربالگری شاغلان در دوران کرونا نیز به مراکز اقامتی توصیه شده است در صورت بروز هرگونه علائم مشکوک، تست سریع تشخیص کووید- 19 را انجام دهند. بعد از گذشت 14 روز از آغاز علائم، در صورت بهبود بیمار، به ارائه تست PCR منفی به منظور آغاز کار احتیاج نیست.
در بخش دیگر این پروتکل، توصیه شده است: تمام شاغلان بعد از ابتلا به بیماری کووید ضروری است پس از طی دروان درمان و نقاهت، برای بازگشت به کاربه وسیله پزشک مورد ارزیابی قرار گیرند.
منبع: ایسنا
منبع: تجارت نیوز