خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، دکتر راکش میشرا، مدیر مرکز زیست شناسی سلولی و مولکولی در درحیدرآباد هند می گوید که گونه ویروس جهش یافته مضاعف در 20 درصد از بیماران ماهاراشترا دیده شده، منطقه ای که شاهد افزایش شدید کرونا بوده است.

خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید.

یک گونه تازه از ویروس کرونا با جهشی دوگانه درهند یافت شده است.

هم اکنون پژوهشگران در تلاشند بفهمند آیا این گونه تازه که دو نوع جهش در آن روی داده، سریعتر سرایت می نماید و آیا واکسن های کرونا تأثیر کمتری بر آن دارند؟

مثل بقیه ویروس ها، ویروس کرونا هم هنگامی که از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد دچار تغییرات محدودی می گردد. البته بیشتر این تغییرات در رفتار ویروس اثری نمی گذارند.

ولی برخی از جهش ها، به تغییراتی در پروتئین شاخکی (اسپایک) سطح ویروس منجر می شوند. این پروتئین وسیله نفوذ ویروس در سلول های بدن انسان است. این گونه های تازه به طور بالقوه می توانند عفونی تر باشند و نشانه های شدیدتری ازبیماری را سبب شوند، یا اینکه واکسن نسبت به آن ها بی اثر گردد.

اکنون متخصصان ژنوم در هند یک گونه به اصلاح جهش یافته دوگانه از ویروس کرونا را در آن کشور کشف نموده اند، هر چند مقامات این کشور می گویند که این گونه جدید ارتباطی با افزایش اخیر در شمار مبتلایان به کرونا در هند ندارد.

جهش یافتن ویروس و تغییرات در ژن های شاخک آن، می تواند قدرت ویروس را به صورت ذاتی در آلوده کردن انسان های بهتر کند یا اینکه به ویروس امکان دهد تا از تأثیر پادتن ها فرار کند. این یعنی اگر تغییرات ویروس مطلوب آن باشد، می تواند کسی را که قبلا کووید-19 گرفته دوباره آلوده سازد.

هر چند محققان می گویند ابتلای مجدد به کرونا در کسانی که بتازگی خوب شده اند - درمقایسه با کسانی که واکسن کرونا زده اند یا خیلی وقت پیش کرونا گرفته اند - نسبت به بار اول با نشانه های ضعیف بیماری همراه خواهد بود.

به گفته دکتر جرمی کامیل، ویروس شناس در آمریکا، اگر ویروس به وسیله ابتلای مجدد افراد منتشر گردد، می تواند در فرایند ایمنی جمعی نفوذ کند (ایمنی جمعی حالتی است که تعداد زیادی از مردم جامعه به وسیله تزریق واکسن یا ابتلای به یک بیماری نسبت به آن بیماری، مقاوم می شوند.).

این موضوع افرادی که به لحاظ شرایط سلامت آسیب پذیر هستند را در معرض ابتلا به بیماری شدید قرار می دهد. دکتر کامیل می گوید که بر خلاف گونه های جهش یافته دیگر ویروس کرونا، احتمالا گونه جهش یافته مضاعف هندی، کشنده تر یا عفونی تر از سایر گونه ها نیست؛ البته برای اطمینان از این موضوع اطلاعات بیشتری احتیاج است.

روز چهارشنبه 24 مارس، گزارش شد که در هند 47 هزار و 262 مورد ابتلای جدید به کرونا و 275 مورد مرگ ناشی از کرونا ثبت شده که این بیشترین افزایش روزانه در آمار کرونا در امسال است. دکتر راکش میشرا، مدیر مرکز زیست شناسی سلولی و مولکولی در درحیدرآباد هند می گوید که گونه ویروس جهش یافته مضاعف در 20 درصد از بیماران ماهاراشترا دیده شده، منطقه ای که شاهد افزایش شدید کرونا بوده است.

یک احتمال این است که گونه جدید علت موج دوم کرونا در هند باشد، ولی من می گویم چنین نیست. 80 درصد از نمونه هایی که ما آزمایش کردیم این گونه جدید را ندارند. این جهش تنها با 230 مورد از بیماری، در مقایسه با هزاران نمونه ای که در ماهاراشترا مورد آزمایش قرار گرفته اند مرتبط بود.

گفته می گردد که گونه جهش یافته که ابتدا در کنت در انگلیس پیدا شد، سبب شروع موجود دوم کرونا در هند است. این گونه طبق پژوهش های بیش از 50 درصد سریعتر انتقال می یاد و 60 درصد کشنده تر است.

منبع: فرادید
انتشار: 9 فروردین 1400 بروزرسانی: 9 فروردین 1400 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 1436

به "خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی" امتیاز دهید

1 کاربر به "خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطرات ویروس کرونای فوق جهش یافته هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید