آنالیز صندلی گلف ایران در آسیا و دنیا، چرا حرفی برای گفتن نداریم؟

به گزارش پایگاه اینترنتی مأوا، خبرنگاران - گروه ورزش: گلف از جمله رشته های المپیکی است که چندین قرن از پیدایش اولیه آن می گذرد. طی این سال ها تغییرات زیادی در رابطه با این رشته به جهت گرایش افراد خاص و عادی به آن ایجاد شده است.

آنالیز صندلی گلف ایران در آسیا و دنیا، چرا حرفی برای گفتن نداریم؟

ابتدا گلف ورزشی مفرح ویژه افراد مرفه و به ویژه شاهزاده ها و درباریان بود اما به مرور گرایش به این رشته و فعالیت در آن برای همگان آزاد شد و اینگونه شد که گلف در میان طبقات دیگر جوامع مختلف کشورها هواداران خود را پیدا کرد.

در ایران هم 9 دهه از فعالیت در رشته گلف می گذرد اما تنها دو دهه است که این فعالیت ها سازمان یافته دنبال می شوند. گلف توسط اتباع خارجی وارد ایران شد و تا سال ها به صورت انحصاری در دست آنها بود طوریکه تا پیش از ملی شدن صنعت نفت هیچ ایرانی در کشور این بازی را انجام نمی داد.

از سال 1370 بود که گلف در مجموعه ورزش ایران صاحب کمیته شد و به تدریج با توسعه فعالیت های این رشته، فدراسیون مربوط به آن شکل گرفت و در فهرست فدراسیون های رسمی نهاده شد.

فدراسیون گلف ایران سال 1996 میلادی عضو فدراسیون بین المللی این رشته شد و به تدریج نیز با کنفدراسیون گلف آسیا و اقیانوسیه مرتبط شد اگرچه گلف ایران در آسیا و جهانی خاستگاه قابل توجهی ندارد؛ در حال حاضر گلف ایران در رنکینگ جهانی صاحب صندلی 50 است و حتی در آسیا هم حرفی برای گفتن ندارد و به همین دلیل است که هیچ یک از گلفرهای ایرانی تاکنون حضور در المپیک را تجربه نکرده اند.

حمید عزیزی رئیس فدارسیون گلف معتقد است که اینگونه شرایط، نتیجه نگاهی است که در گذشته نسبت به این رشته وجود داشته و باعث سلب شدن امکانات و حتی دور شدن افراد علاقمند به ورزش از آن شده است.

وی درتبادل نظر با خبرنگاران گفت: از ابتدا نگاه به ورزش گلف نگاه عام و عمومی نبوده است. همواره این نگاه وجود داشته که گلف مختص قشر خاصی است و همه نمی توانند در آن فعالیت داشته باشند. همین مسئله باعث شد در ورزش ایران توجه لازم به رشته گلف نگردد و به مرور هم خیلی از امکانات مان گرفته گردد.

عزیزی با تاکید بر اینکه واقعیت رشته گلف با تصوری که نسبت به آن وجود دارد متفاوت است، ادامه داد: گلف اخلاقی ترین و اسلامی ترین رشته ورزشی است. رقابت آن در بالاترین سطح مسابقات یعنی المپیک هم بدون داور برگزار می گردد. چه چیزی بهتر از اینکه در این رشته گزارش ورزشکار ملاک هیات ژوری و داوران است.

رئیس فدراسیون گلف با یادآوری اینکه در این رشته افراد می توانند بدون محدودیت عرفی، شرعی و قانونی کنار هم گلف بازی نمایند، توضیح داد: یکی از شاخصه های رشته گلف خانوادگی بودن آن است. اینکه اعضای خانواده می توانند ساعت ها کنار هم بازی نمایند و مهمتر اینکه در حین ورزش گفتمان هم داشته باشند.

وی با بیان اینکه از چنین ویژگی ها و ظرفیت هایی که رشته گلف دارد غفلت شده است، توضیح داد: دلیل اصلی هم همان نگاه قدیمی است و اینکه تصور می نمایند فقط افراد قشر خاص و متمول می توانند به این رشته ورود داشته باشند.

عزیزی در بخشی از صحبت های خود آماری از تعداد گلفرهای بعضی کشورها ارائه داد و گفت: در کانادا 5 - 4 میلیون نفر در رشته گلف فعالیت دارند، این آمار برای استرالیا یک و نیم میلیون نفر است. آمریکا هم 40 - 30 میلیون گلفر دارد. آیا همه این افراد میلیونر هستند؟ طبیعی است که پاسخ منفی است.

رئیس فدراسیون گلف اشاره ای هم به تجهیزات گلف کرد و یادآور شد: تامین زیرساخت ها که بر عهده دولت است. از حیث تجهیزات و لباس هم مسئله ای برای ورود به رشته گلف وجود ندارد. افراد با هر پوششی و با لباس عادی خود می توانند این ورزش را انجام دهند. فقط موضوع تجهیزات می ماند که آن هم گران نیست ضمن اینکه چوب و توپ گلف سال ها برای افراد کارآیی دارد. در کل اینکه گلف رشته ای ارزان و در دسترس است.

حمید عزیزی در انتها تبادل نظر با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که نگرش ها نسبت به رشته گلف تغییرکرده و افراد گرایش بیشتری به آن پیدا نمایند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 26 مهر 1398 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: maeva.ir شناسه مطلب: 305

به "آنالیز صندلی گلف ایران در آسیا و دنیا، چرا حرفی برای گفتن نداریم؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "آنالیز صندلی گلف ایران در آسیا و دنیا، چرا حرفی برای گفتن نداریم؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز صندلی گلف ایران در آسیا و دنیا، چرا حرفی برای گفتن نداریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید